Logo Realitatea.md

Un cetățean din Moldova a vrut să-și găsească mai ușor un loc de muncă în Franța și și-a cumpărat un document fals

11 Septembrie 2017, 22:50 // Societate

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni - I.T.P.F. Iaşi au descoperit în buzunarul hainei unui cetățean moldovean o carte de identitate românească falsă, pe care bărbatul intenţiona să o folosească pentru a-și găsi un loc de muncă în Franţa.

Foto: ITPF Iasi

Incidentul a fost înregistrat, la sfârșitul săptămânii trecute, când în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni - I.T.P.F. Iaşi s-a prezentat cetățeanul moldovean Dorin U., în vârstă de 20 de ani, pasager într-un autoturism înmatriculat în Republica Moldova, pentru a intra în România.

În baza unei analize de risc, polițiștii de frontieră au solicitat lucrătorilor vamali efectuarea unui control amănunțit asupra bărbatului, în urma căruia a fost descoperită, în unul dintre buzunarele hainei cu care era îmbrăcat, o carte de identitate cu însemnele autorităților românești. Cu ocazia verificărilor specifice efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit că documentul nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic.

Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că intenţiona să ajungă în Franţa în vederea găsirii unui loc de muncă, cu forme legale, și urma să se folosească de cartea de identitate românească falsă. Pentru atingerea scopului propus Dorin U. a procurat documentul de la un cetățean ale cărui date nu le cunoaște, plătind suma de 100 euro.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de fals material în înscrisuri oficiale. Cercetările continuă pentru stabilirea întregii arii infracționale.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.7184 -0.1152%
USD USD 16.9234 -0.3275%
RUB RUB 0.2988 -0.5657%
RON RON 4.4553 -0.0919%
UAH UAH 0.5879 -0.9602%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile