Logo Realitatea.md

Un conflict în trafic, două versiuni! Șoferul a dat de înțeles că polițiștii au tras de el fără motiv, dar ce spune INP (VIDEO)

27 Octombrie 2018, 13:08 // Societate

Un șofer a făcut publice imagini video pe una din rețelele de socializare, dând de înțeles că polițiștii de patrulare i-au cerut actele fără să se legitimeze și au tras de el fără a avea vreun motiv.

În același timp, Inspectoratul Național de Patrulare (INP) a venit cu propria versiune despre conflictul în cauză, plasând la fel o dovadă video.

Embed:

Potrivit poliției, totul s-a întâmplat în seara de 26 octombrie pe strada Mihai Viteazul din Chișinău, când angajații INP au surprins cu ajutorul radarului un șofer ce se deplasa cu viteză excesivă.

„Aproximativ pe la ora 23:30 a fost observat un automobil de marcă Dacia, care se deplasa cu viteza de 91 km/h. A fost somat de inspectori să stopeze, însă șoferul a încercat să se eschiveze de la documentarea cazului, cotind brusc într-o stație de alimentare auto.

Inspectorii s-au apropiat de automobilul în care se afla o persoană de gen masculin, căruia i s-a explicat motivul pentru ce s-au apropiat solicitând să înmâneze actele. Bărbatul a refuzat categoric, încercând să provoace intenționat o situație de conflict.

După mai multe adresări de a înceta provocările, șoferul a pornit motorul și a încercat să plece, pornindu-se în direcția bulevardului Ștefan cel Mare și Sfânt. Fiind urmărit aproximativ 300 de metri, automobilul a fost stopat.

Din nou, a fost rugat să prezinte actele de identitate, însă șoferul a continuat să provoace intenționat situație de conflict. El a fost informat că dacă nu se va subordona cerințelor legale, va fi aplicată forța fizică.

Șoferul a ignorat somațiile inspectorilor și în cele din urmă a fost scos forțat din automobil, imobilizat și încătușat”, se arată în comunicatul INP.

Șoferul ar fi fost escortat la Dispensarul narcologic republican pentru a stabili dacă este în stare de ebrietate sau nu. Rezultatul a fost negativ. 

„Pentru documentarea cazului persoana a fost condusă în IP Buiucani pentru a fi documentat pentru depășirea limitei de viteză, în baza art. 336 Cod Contravențional al RM. INP menționează că șoferii sunt obligați să se conformeze cerințelor polițiștilor. În caz, contrar sunt sancționați contravențional”, se mai menționează în comunicatul INP.

În baza unui material apărut pe rețelele de socializare, Inspectoratul Național de Patrulare precizează că ieri seara, pe strada Mihai Viteazul din Chișinău, angajații INP au lucrat cu radarul pentru a depista șoferii care se deplasează cu viteză excesivă. Aproximativ pe la ora 23:30 a fost observat un automobil de model Dacia, care se deplasa cu viteza de 91 km/h. Acesta a fost somat de inspectorii să stopeze, însă șoferul a încercat să se eschiveze de la documentarea cazului cotind brusc într-o stație de alimentare auto. Ofițerii de patrulare s-au apropiat de automobilul în care se afla o persoană de gen masculin, căruia i s-a explicat motivul pentru ce s-au apropiat solicitând să înmâneze actele. Însă acesta a refuzat categoric de a prezenta careva acte, încercând să provoace intenționat o situație de conflict. După mai multe adresări de a înceta provocările, șoferul a pornit motorul și a încercat să plece, pornit spre direcția bulevardului Ștefan cel Mare și Sfânt. Fiind urmărit aproximativ 300 de metri, automobilul a fost stopat. Din nou a fost rugat să prezinte actele de identitate, însă șoferul a refuzat categoric, continuând să provoace intenționat situație de conflict. Conducătorul a fost informat că dacă nu se v-a subordona cerințelor legale ale angajaților poliției va fi aplică forța fizică, cât și mijloacele speciale din dotare. Șoferul a ignorat somațiile inspectorilor de patrulare, în cele din urmă a fost scos forțat din automobil, imobilizat și aplicate cătușele. Având un comportament neadecvat conducător auto a fost condus la Dispensarul Narcologic Republican pentru stabilirea stării de ebrietate și natura ei, fiindu-i emis un rezultat negativ. Aceasta s-a dovedit a fi un chișinăuian în vârstă de 33 de ani și nu se află la prima abatere a RCR, având deja acumulate 14 puncte de penalizare. Pentru documentarea cazului persoana a fost condusă în IP Buiucani pentru a fi documentat pentru depășirea limitei de viteză, în baza art. 336 Cod Contravențional al RM. #INP menționează ca conducătorii auto sunt obligați conform legii sa se conformeze cerințelor polițiștilor, în caz contrar sunt sancționați contravențional.

Publicată de Inspectoratul Național de Patrulare al IGP pe Sâmbătă, 27 Octombrie 2018

Șoferul este un bărbat în vârstă de 33 de ani, domiciliat în municipiului Chișinăului. Acesta nu s-ar afla la prima abatere de la Regulamentul Circulației Rutiere. Până în prezent, a acumulat 14 puncte de penalizare.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.1323 -0.0149%
USD USD 17.8914 -0.0011%
RUB RUB 0.2809 0.4290%
RON RON 4.2277 -0.0166%
UAH UAH 0.6698 0.4951%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile