Logo Realitatea.md

Un conflict între Federația Națională de Taekwondo și Comitetul Național Olimpic va fi disputat la Curtea de Arbitraj Sportiv din Elveția (VIDEO)

14 Septembrie 2017, 15:22 // SPORT

Curtea de Arbitraj Sportiv de la Lausanne, Elveția, va examina, la începutul lunii octombrie 2017, un litigiu dintre Federația Națională de Taekwondo (WTF) și Comitetul Național Olimpic și Sportiv (CNOS) din Moldova. 

Membrii WTF au atacat la Curtea de Arbitraj Sportiv decizia prin care Federației îi este suspendată calitatea de membră a CNOS.

Foto: as01.epimg.net

Reprezentanții Federației de Taekwondo susțin că la baza acestei decizii stau doar niște plângeri ale lui Vladislav Mazur, fost antrenor al lotului național de taekwondo, care a fost revocat din această funcție în urma unui scandal.

Potrivit lui Igor Iuzefovici, președintele WTF, anul trecut, când Vladislav Mazur era antrenor al selecționatei, acesta a sustras mijloace bănești destinate altor antrenori, din fondurile de premiere oferite de Ministerul Tineretului și Sportului. În urma acestor acțiuni, Mazur a rămas fără licență de antrenor pe o perioadă de un an. 

Mai mult, reprezentanții federației îl acuză pe Vladislav Mazur și de faptul că acesta ar fi falsificat anumite acte pentru a participa la  un turneu internațional, desfășurat în Olanda, în contextul în care antrenorul nu mai avea licență.

Conducerea WTF este de părere că CNOS, sprijinindu-l pe Vladislav Mazur, a adoptat o atitudine negativă față de federație, nu colaborează cu membrii acesteia și nu o susține financiar: „CNOS a formulat către Federație o serie de cerințe ce țin de gestionarea internă a forului sportiv, ceea ce constituie o încălcare gravă a Regulamentului de funcționare a organizațiilor obștești. Totodată, s-au făcut presiuni pentru a-l repune în funcție pe Vladislav Mazur, iar din motiv că negocierile pe acest subiect nu s-au soldat cu succes, CNOS a decis în privința suspendării WTF a calității de membră a CNOS”, susțin reprezentanții Federației de Taekwondo.

Președintele Comitetului Național Olimpic și Sportiv, Nicolae Juravschi, nu a răspuns la telefon pentru a comenta situația. 

Audierile de la Curtea de Arbitraj Sportiv în privința acestui litigiul vor avea loc la data de 3 octombrie 2017, când ar putea fi luată și o decizie definitivă în acest sens.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.6333 0.1699%
USD USD 16.7050 0.4981%
RUB RUB 0.2685 0.1119%
RON RON 4.2473 0.3663%
UAH UAH 0.6409 0.9132%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile