Logo Realitatea.md

Un deputat australian şi-a cerut în căsătorie partenerul în plină ședință, după ce a fost votat un proiect de lege în acest sens (VIDEO)

04 Decembrie 2017, 17:24 // Life

Un parlamentar australian din cadrul partidului conservator aflat la putere și-a cerut partenerul său în căsătorie luni, imediat după transmiterea către Camera Reprezentanţilor a unui proiect de lege care legalizează căsătoriile între persoane de acelaşi sex, transmite Digi24.

Tim Wilson - care este logodit, potrivit presei, cu Ryan Bolger de nouă ani - abia şi-a reţinut lacrimile atunci când i-a mulţumit prietenului său că a suportat atât de mult timp dezbateri pe tema mariajului gay. ”În primul meu discurs, am definit relaţia noastră prin inelul pe care-l purtăm la mâna stângă”, a declarat acest reprezentant în vârstă de 37 de ani. ”Atunci nu mai rămâne decât un lucru de făcut: Ryan Patrick Bolger, vrei să te căsătoreşti cu mine?”.

Acesta, care se afla în galeria publicului, a răspuns ”da” în aplauzele asistenţei. ”A fost un «da», un «da» deschis şi puternic”, a declarat preşedintele Camerei Rob Mitchell.

Imaginile video din timpul cererii în căsătorie le puteți vedea mai jos.

Proiectul de lege urmează să fie aprobat fără dificultate de Camera inferioară a Parlamentului înainte de Crăciun, după ce a fost adoptat săptămâna trecută de Senat cu o largă majoritate. După mai bine de zece ani de dezbateri, australienii au spus ”da” în proporţie de 62% căsătoriei între persoane de acelaşi sex, în cadrul unui vot consultativ.

”Este un moment care include, de recunoaştere şi de respect”, a comentat premierul Malcolm Turnbull, în timp ce reprezentanţii începeau să dezbată textul. Fostul premier conservator Tony Abbott, una dintre cele mai importante voci ale campaniei ”nu”, a declarat că va susţine de-acum proiectul de lege.

”Cu siguranţă nu voi face să pară că sunt un convertit de ultim moment în favoarea mariajului gay, dar am promis să respect verdictul poporului australian. Căsătoria între persoane de acelaşi sex trebuie să fie recunoscută. Ea va fi recunoscută de-acum”, a declarat acesta, după care a anunţat că va asista la căsătoria surorii sale lesbiene la începutul anului viitor.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.2560 -0.3002%
USD USD 16.4677 0.2435%
RUB RUB 0.2681 -0.2604%
RON RON 4.3476 -0.3347%
UAH UAH 0.6290 0.4151%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile