Logo Realitatea.md

Un deputat cere Ministerului de Interne să-l sancționeze pe Dodon, pentru că nu respectă recomandările CSE și CNESP (DOC)

21 Mai 2020, 17:41 // Politica

Deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Sergiu Litvinenco, a depus o sesizare la Ministerul Afacerilor Interne pentru al trage la răspundere la șeful statului, Igor Dodon, pentru că nu respectă deciziile Comisiei Situații Excepționale (CSE) și nici cele ale Comisiei Naționale Extraordinară de Sănătate Publică (CNESP).

Legea este una pentru toți și trebuie aplicată față de toți – Igor Dodon trebuie sancționat pentru încălcarea vădită a normelor imperative privind măsurile de profilaxie, prevenire şi/sau combatere a bolilor epidemice! Deși a încălcat în mod sistematic Dispozițiile Comisiei pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova (pe perioada valabilității acestora), dar și a normele exprese ale Hotărârii Comisiei Naționale Extraordinară de Sănătate Publică nr.11 din 15 mai curent, instituțiile statului nu s-au autosesizat și nu au inițiat procedura de tragere la răspundere contravențională a lui Igor Dodon.

Din această cauză, am depus o sesizare la Ministerul Afacerilor Interne în vederea sancționării contravenționale a lui Igor Dodon. Cer imperios Ministerului Afacerilor Interne să aplice legea conform literei și spiritului ei și să-l sancționeze contravențional Igor Dodon. Or, nimeni nu este mai presus de lege. Mai ales Președintele Republicii Moldova, care, în mod normal, trebuie să fie un exemplu de respectare a legii pentru toți cetățenii țării”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a deputatului.

Amintim că, Igor Dodon, a apărut în mai multe situații unde nu poartă mască de protecție, mănuși medicale și nici nu respectă distanța socială atunci când are întrevederi cu persoane, inclusiv vârstnice. Mai mult, însuși șeful statului a recunoscut că nu poartă masă la întrevederi, dar respectă aceste norme, doar atunci când întreprinde vizite în spitale.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 21.1524 0.0000%
USD USD 17.5751 0.0000%
RUB RUB 0.2386 0.0000%
RON RON 4.3335 0.0000%
UAH UAH 0.6337 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile