Logo Realitatea.md

Un deputat român „reținut pentru verificări suplimentare” la intrarea în Ucraina

12 Octombrie 2017, 15:49 // În lume

Deputatul român Constantin Codreanu a fost stopat de autoritățile ucrainene mai bine de o oră pentru „verificări suplimentare”, în timp ce se află într-o deplasare de serviciu în Ucraina. Despre aceasta a anunțat politicianul pe pagina sa de Facebook.

Foto simbol

„Autoritățile ucrainene m-au întâlnit cu toată căldura posibilă, ca de obicei. Aștept „verificări suplimentare” de aproape o oră deja. Dacă pe 1 aprilie și pe 27 august, mai era cum era, acum, chiar e o imensă bătaie de joc. Să te comporți așa atunci când îți vine o delegație a Parlamentului României pe care o aștepți la negocieri în Rada Supremă depășește puterea mea de înțelegere”, a mai scris Codreanu.

Potrivit acestuia, anterior, Ambasadorul ucrainean, Oleg Bankov, i-ar fi promis la București că nu vor mai exista astfel de situații. „Și-a respectat promisiunea. Rușinoase practici, dragi colegi ucraineni!”, încheie postarea pe Facebook deputatul român.

Anterior, Constantin Codreanu și-a exprimat indignarea față de noua lege a Educației, adoptată de Rada Supremă de la Kiev, care prevede predarea în școli, doar în limba de stat, chiar dacă în Ucraina sunt regiuni unde se studiază și în limba română. De remarcat faptul că și premierul moldovean, Pavel Filip, a avut mai multe discuții cu oficiali ucraineni pe acest subiect și s-a arătat cointeresat de a găsi un numitor comun în acest sens.

CITEȘTE ȘI:

Ucraina încalcă Acordul de asociere cu UE, prin aprobarea controversatei Legi a educaţiei. Ungaria va cere revizuirea acestuia

Partenerii europeni l-ar putea convinge pe Petro Poroşenko să modifice noua Lege a educaţiei, contestată de România

Ucraina, decepționată de anularea vizitei președintelui Klaus Iohannis: Sunt preferate declarațiile în scopuri de politică internă

România face boicot Ucrainei! Klaus Iohannis și-a anulat vizita programată luna viitoare în țara vecină (VIDEO)

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.3301 0.0000%
USD USD 16.6631 0.0000%
RUB RUB 0.2622 0.0000%
RON RON 4.1508 0.0000%
UAH UAH 0.6307 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile