Logo Realitatea.md

Un elev din clasa I cere socoteală Ministerului Educației! A găsit vreo cinci greșeli în Abecedar (VIDEO)

08 Septembrie 2017, 17:17 // Life

Dani Gonța este elev în clasa I. Abia de a primit primul său manual, Abecedarul, că a și găsit câteva greșeli în carte. Acum, piciul cere socoteală Ministerului Educației: „Uitați-vă câte persoane au contribuit la această carte și ele sunt așa de inteligente: doctori, profesori... și eu, un copil de șapte ani, am reușit să găsesc aceste probleme”, spune elevul într-un video pe care l-a postat pe internet.

Captură video; colaj Realitatea.md

„Sunt școlar și am primit prima mea carte, Abecedarul. Dar, răsfoind foile, am găsit câteva greșeli și sunt mirat pentru că este o carte pentru școlari”, spune Dani Gonța.

„În această imagine un copil joacă șah cu tatăl său. Prima greșeală pe care am găsit-o: De ce zice copilașul tatălui său că este șah, când regele de negru nu este deloc atacat... În realitate este șah pentru regele său”, spune elevul.

A doua greșeală găsită de școlar este la modul în care e prezentată tabla în desen: „Pe orizontală sunt zece câmpuri și pe verticală, șase câmpuri, când în realitate și pe orizontală, și pe verticală sunt doar opt câmpuri”, spune Dani.

O altă greșeală ține de numărul de piese: „La negre sunt 13 piese și la albe, 17, când în realitate și la albe, și la negre sunt 16 piese. De asemenea, sunt două regine de alb, o regină capturată și o regină deja pe tablă, nu înțeleg...”, se indignează piciul.

Acesta se adresează în video Ministerul Educației: „Stimată doamnă ministru, nu trebuie să se mai întâmple gafe de acest gen în cărți, în manuale, în abecedare. Să luați măsuri cu angajații voștri pentru că textul trebuie să aibă legătură cu imaginea, iar copiii se uită mai mult la imagine decât la text. Știu că abecedarul este folosit mai mult ca să învățăm să citim, dar trebuie să citim textul cu imaginea și nu cred că toți profesorii ăștia nu pot să joace șah”, și-a încheiat adresarea Dani.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.6275 -0.3271%
USD USD 16.8512 -0.0949%
RUB RUB 0.2979 -0.0336%
RON RON 4.4163 -0.5450%
UAH UAH 0.5840 -0.2562%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile