Logo Realitatea.md

Un fost ofițer CNA, care a fugit din țară cu legitimație deși a fost demis, prins aseară la volanul unui Porsche

18 Octombrie 2017, 15:08 // Societate

Un ofițer Centrului Național Anticorupție (CNA), demis în 2016 după ce a fost prins în stare de ebrietate la volan, a pățit-o aseară din nou. Poliția de patrulare l-a tras pe dreapta depistându-i 0,2 mg/l de alcool în aerul expirat, scrie Deschide.MD.

El a încercat să se apere, fluturând legitimația de ofițer CNA cu care a fugit din Republica Moldova, odată ce a fost demis. Este vorba despre Oleg Caraman - fratele lui Stanislav Caraman - colaborator vamal care la sfârșitul lunii iunie a fost reținut pentru luare de mită împreună cu nașul său, fost viceministru de Interne, Veaceslav Ceban.

Foto: Deschide.md

„Într-adevăr, aseară, pe traseul M-1, km 125 aproximativ în jurul orei 00:10, a fost stopat un automobil de model Porsche Cayenne la volanul căruia era persoana. La solicitarea colaboratorilor noștri, el a suflat în drager, stabilindu-se o cantitate de 0,2 mg/l de alcool. Apoi, el a insistat să fie supus și expertizei la sânge, rezultatele căreia încă le așteptăm. În funcție de rezultat, vom decide asupra unei încadrării juridice a faptei”, a declarat șef-adjunctul IGP, Gheorghe Cavcaliuc, pentru sursa citată.

Mai mult, acesta a confirmat și faptul că Oleg Caraman le-ar fi arătat polițiștilor de patrulare legitimația sa de ofițer CNA. „Colaboratorii noștri au avut atunci o discuție verbală cu colegii de la securitatea internă a CNA, care au declarat că persoana în cauză nu mai este colaborator al Centrului. În aceeași discuție ni s-a comunicat că persoana respectivă atunci când a fost dată afară nu a predat legitimația de serviciu invocând că ar fi pierdut-o. Noi acum urmează să facem un demers oficial la CNA pentru a stabili toate circumstanțele și după caz să facem o expertiză a legitimației respective”, a adăugat Gheorghe Cavcaliuc, ținând să precizeze că astfel de acțiuni se aplică în privința tuturor persoanelor care încalcă legea indiferent de funcția pe care o au, legitimațiile pe care le prezintă sau poziționarea în societate. 

La rândul său, ofițerul de presă al CNA, Angela Starinschi, a declarat că Oleg Caraman a fost demis în 2016, părăsind ulterior țara fără a preda echipamentul de serviciu. 

Nu mai este angajatul nostru de mai bine de un an. Acesta a fost concediat încă în mai 2016. Referitor la legitimaţie - deşi urma, în conformitate cu fişa de achitare, să predea legitimaţia, acesta a părăsit teritoriul ţării, iar până în acest moment nu a returnat legitimaţia Centrului. Astăzi, am fost informaţi de poliţie că un bărbat a prezentat o legitimaţie de colaborator al CNA, fiind oprit în urma unui incident rutier. Direcţia securitate internă a CNA examinează cazul pentru a face toate clarificările legate de folosirea abuzivă a legitimaţiei CNA”, a conchis Angela Starinschi.
 
Realitatea.md amintește că fratele lui Oleg Caraman, Stanislav Caraman, și Veaceslav Ceban, s-au ales cu o amendă, în dosarul în care erau învinuiți de trafic de influență, după cei doi și-au recunoscut vina.
Citeste tot despre: cna, ex-ofițer CNA, Porsche
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.7033 0.1113%
USD USD 16.9892 -0.0959%
RUB RUB 0.2588 1.2916%
RON RON 4.2217 0.1281%
UAH UAH 0.6076 -0.1151%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile