Logo Realitatea.md

Un grup de minori din Penitenciarul Goian au atacat un gardian! Cu ce s-a sfârșit totul

07 Mai 2018, 13:04 // Societate

Patru deținuți minori de la Penitenciarul nr.10-Goian au atacat prin surprindere un supraveghetor, care se afla la post, cu scopul de a deschide violent ușa sectorului de detenție. Deținuții executau pedeapsa la regim inițial de deținere, în virtutea comportamentului de care au dat dovadă.

Incidentul a avut loc în seara de 5 mai, aproximativ pe la ora 22:00, se arată într-un comunicat al Departamentului Instituțiilor Penitenciare (DIP).

Foto simbol: Sputnik.md

Potrivit DIP, atacatorii au lovit de nenumărate ori angajatul, amenințându-l cu răfuială fizică. În același timp, deținuții au instigat și alți colegi de celule la nesupunere în masă, încercând să destabilizeze situația în penitenciar.

Datorită promtitudinii ofițerului de serviciu responsabil, deținuții violenți au fost izolați imediat, iar angajatul atacat a fost transportat la spital (CE) pentru investigații. Pentru siguranța celorlalți deținuți și a personalului aflat în serviciu a fost solicitată și o echipă a Detașamentului cu Destinație Specială.

Incidentul cu minorii a fost aplanat fără a fi nevoie de aplicarea forței fizice și a mijloacelor speciale. Despre caz au fost informate organele Procuraturii și Avocatul copilului.

În perioada evenimentelor și după acestea, cu minorii de la Penitenciarul Goian au lucrat doi specialiști psihologi. Pentru informare, în sistemul penitenciar au fost elaborate mai multe programe de schimbare comportamentală și reintegrare socială a deținuților minori.

NOTĂ: Penitenciarul nr.10-Goian este amplasat în comuna Ciorescu, satul Goian, municipiul Chișinău. Este un penitenciar de tip semiînchis unde îşi execută pedeapsa deţinuţii minori.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.6502 0.0000%
USD USD 17.2491 0.0000%
RUB RUB 0.2705 0.0000%
RON RON 4.1319 0.0000%
UAH UAH 0.6338 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile