Logo Realitatea.md

Un interlop din Kazahstan, renumit în lumea criminală, prins zilele trecute la Chișinău. Cu ce scop venise în Moldova (FOTO/VIDEO)

17 Aprilie 2018, 12:14 // Societate

Un interlop din Kazahstan, renumit în lumea criminală ca fiind „hoț în lege”, alias Lioșa Semipalatenschii (în vârstă de 60 de ani) a fost prins zilele trecute la Chișinău. 

Embed:

Oamenii legii au aflat că acesta a venit recent în Republica Moldova. Procurorii Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) în comun cu ofițerii Inspectoratului Național de Investigații (INI) au stabilit că bărbatul a venit în țara noastră cu scopul de a se întâlni cu reprezentanți ai lumii criminale din Republica Moldova, inclusiv din regiunea transnistreană.

Astfel, potrivit PCCOCS, Semipalatenschii intenționa să pregătească anumite aranjamente ale unui canal de droguri din Kazahstan în ţările Europene, cu tranzit prin Republica Moldova, cu eventuala colectarea a valorilor materiale pentru finanțarea organizațiilor criminale atât de pe teritoriul Republicii Moldova cât și peste hotarele ei. 

Pe 13 aprilie, pocurorii PCCOCS și ofițerii INI, cu implicarea angajaților BPDS „Fulger”, au efectuat percheziții la domiciliu acestuia, în rezultatul cărora au fost depistate surse bănești în sumă de 6000 dolari SUA, trei telefoane mobile, o tabletă de model „IPad” și mai multe cartele SIM ale operatorilor de telefonie mobilă națională și internațională, care aparțineau „hoțului în lege” și bodyguard-ului său.

Tot atunci, după ce au fost înaintate demersurile necesare Biroului Migrație și Azil al MAI, „hoțul în lege” și garda sa de corp au fost expulzați de pe teritoriul Republicii Moldova pentru a fi prevenite careva activități ilegale și declarați persoane indezirabile pe un termen de 15 ani.

La moment se întreprind un șir de măsuri speciale de investigație în vederea stabilirii persoanelor cu care a intrat în contact autoritatea criminală și scopului final al vizitei acesteia pe teritoriul Republicii Moldova.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5319 -0.6020%
USD USD 17.2703 0.1229%
RUB RUB 0.2682 -0.8503%
RON RON 4.1084 -0.5687%
UAH UAH 0.6415 1.2149%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile