Logo Realitatea.md

Un italian, înșelat în România printr-un site de matrimoniale, de tocmai 9 mii de euro

09 August 2018, 21:50 // Societate

Polițiștii specializați în combaterea criminalității organizate din Timișoara și Oradea, România, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T., au efectuat patru percheziţii în judeţele Timiş, Caraş-Severin şi Satu Mare pentru depistarea unor persoane care ar fi înşelat cu 9.000 de euro, printr-un site de matrimoniale, un italian.

Foto simbol: ThemeSphere

Potrivit presei române, două percheziții au avut loc în judeţul Timiş, şi câte una în judeţele Caraş-Severin şi Satu Mare, la locuinţele a trei femei şi a unui bărbat, bănuiţi de infracţiuni informatice şi înşelăciune.

"Din cercetări au rezultat indicii că, de la începutul lunii decembrie 2014, până în prima jumătate a anului 2015, un cetăţean italian ar fi intrat în legătură pe un site de matrimoniale cu una dintre cele trei femei care folosea acest site. Discuţiile dintre cei doi au evoluat până la propunerea făcută de cetăţeanul italian de a o cunoaşte personal, astfel că a invitat-o la el, în Italia, oferindu-se să suporte toate cheltuielile legate de deplasare. Pentru plata biletului de transport, cetăţeanului italian i s-a indicat să vireze banii la o agenţie de transport din Piatra Neamţ, folosindu-se un site fals ce imita o firmă de transport internaţional, pe numele celei de-a doua femei bănuite", precizează Poliția Română.

Românii au invocat diferite pretexte şi i-au cerut italianului în total 9.000 de euro pentru "a înlătura toate obstacolele care stăteau în drumul femeii spre Italia".

"Profitând de încrederea cetăţeanului italian, cele 4 persoane l-ar fi indus în eroare, sub diverse pretexte, solicitându-i acestuia să-i trimită diferite sume de bani (9.000 de euro) pentru a înlătura toate obstacolele care stăteau în drumul femeii către Italia. În urma percheziţiilor, poliţiştii au ridicat 3 laptop-uri, 4 telefoane mobile, o tabletă şi mai multe înscrisuri care au legătură cu cauza, acestea fiind supuse percheziţiei informatice", a mai arătat sursa citată.

Totodată, poliţiştii au pus în aplicare 3 mandate de aducere, persoanele depistate fiind conduse la sediul DIICOT - ST Timişoara, pentru audieri. La acţiune au participat poliţişti din cadrul SCCO Caraş Severin, SCCO Satu Mare şi luptători ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Timiş.

Cercetările continuă în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de iniţiere şi constituire a unui grup infracţional organizat, fals informatic şi înşelăciune.

CURS VALUTAR BNM
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile