Logo Realitatea.md

Un mouse din noua generaţie: eficienţă maximă în tot ceea ce faci

31 Octombrie 2018, 15:07 // Tech

Ultimele lucruri pe care le punem pe listă atunci când cumpărăm un calculator sunt tastatura şi mouse-ul, însă cel din urmă poate face o mare diferenţă pentru calitatea muncii și productivitatea ta la locul de muncă. Pe de altă parte, dacă eşti un gamer împătimit, vei simţi imediat rezultatul şi deosebirile fine în jocuri de FPS, unde îţi trebuie maximă precizie, sau în jocurile de strategie, unde ai nevoie de viteză.

Un mouse de calitate este uşor de recunoscut. Are un design absolut diferit faţă de unul simplu, o formă gândită strategic pentru un control bun şi reacţii imediate. Însă, dincolo de design, te interesează mai întâi de toate tehnologia pe baza căruia funcţionează acel mouse, dar şi sensibilitatea sa.

Noile oferte de la A4Tech îţi oferă ceea ce cauţi într-un mouse de calitate, la un preţ accesibil. Acest device optic reprezintă cea mai bună alegere, fie că eşti un pasionat de jocuri, sau lucrezi într-un domeniu, cum ar fi designul, unde ai nevoie de precizie maximă la fiecare pixel pentru rezultate impecabile.

Gradul de sensibilitate a unui mouse se măsoară în DPI, adică puncte per inch. Cu cât nivelul de DPI este mai mare, cu atât trebuie să mişti mai puţin mouse-ul pe suprafaţa de rulare pentru a obţine aceeaşi deplasare a cursorului. Însă numărul mare de DPI nu înseamnă că acel mouse este mai bun. Totul depinde de cum îţi place ţie să foloseşti acest device, iar opţiunea de a putea ajusta valorile DPI cu o singură apăsare de buton este un mare avantaj.

Dacă ai un buget modest şi nu eşti gata să cheltui sute de euro pentru un accesoriu periferic simplu, dar în acelaşi timp esenţial, îţi recomandăm acelaşi produs A4Tech, cu fir. Gadgeturile wireless costă mai mult şi uneori nu îţi oferă fiabilitatea de care ai nevoie. Un mouse cu fir este considerabil mai accesibil ca preţ, mai rapid în transmiterea coordonatelor cursorului către calculator şi nu suferă interferenţe electromagnetice. Conexiunea cu cablu USB alimentează senzorul, deci nu mai ai nevoie de baterii sau acumulatori reîncărcabili. În plus, mouse-ul este mai uşor şi mai lejer de mişcat pe mousepad. Aşadar, pentru un calculator staţionar performant care trebuie să execute taskuri complexe, firul este o decizie corectă low-budget.

Un element pe care mulţi îl ignoră este rotiţa de scroll. Ideal este să o poţi utiliza nu doar pentru funcţia ei de bază, ci şi ca un al treilea buton, prin click.  Într-un browser, de exemplu, funcția acestui click este de a deschide un link într-un tab nou sau de a închide un tab prin click pe titlul acestuia.

Un alt aspect important este ergonomia şi felul în care atingi mouse-ul. Produsul A4Tech recomandat de noi acoperă, într-o măsură decentă, toate cele trei tipuri de “grip”: palma – Palm Grip, modul gheară – Claw Grip şi Finger Tip Grip, pentru utilizatorii care mişcă mouse-ul doar cu vârful degetelor.

Iar în final, o opţiune nouă la capitolul mouse performant este LED-ul de iluminare. Cel mai simplu mod este cel de culoare fixă. E adevărat, acest upgrade nu va spori performanța, însă va oferi un contact vizual proaspăt pentru orice echipament, fie de lucru, fie de gaming.

(P)

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.1958 0.5832%
USD USD 18.0536 0.1148%
RUB RUB 0.2795 0.3591%
RON RON 4.2420 0.5523%
UAH UAH 0.6839 -0.0585%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile