Logo Realitatea.md

Un nou mandat în dosarul ”Primăria”! Radu Blaj, arhitectul de Chișinău, a primit 10 zile de arest în izolatorul CNA

27 Mai 2016, 18:24 // Societate

10 zile de arest în izolatorul CNA pentru şeful adjunct al Direcţiei generale arhitectură, urbanism şi relaţii funciare a Primăriei Chişinău. Aceasta este decizia magistraților Judecătoriei Buiucani. 

Foto: cap­tura video Curaj TV

Astfel, judecătorii au admis parțial demersul procurorilor, care au cerut arest preventiv pe un termen de 30 de zile.

Avocatul acestuia, Vlad Roșca, a menționat că va ataca decizia la Curtea de Apel. Clientul său pledează nevinovat.

”Instanța a admis parțial demersul procurorului și a aplicat un demers de 10 zile. Vom ataca decizia. El pledează nevinovat”, a declarat avocatul.

Arhitectul de Chișinău, Radu Blaj, a fost reținut zilele trecute de CNA alături de viceprimarul Vlad Coteț, și un inspector principal din cadrul Inspectoratului de Construcții în cadrul a 10 dosare de corupție. Dosarele vizează cazuri de corupție pasivă și activă și depășirea atribuțiilor de serviciu. Potrivit CNA, funcționarii influențau urgentarea dosarelor ce țin de privatizarea încăperilor nelocuibile, a schimbării destinației anumitor terenuri și perfectarea actelor pentru recepția finală a obiectivelor.

Astăzi, inspectorul Vitalie Știrbu a fost arestat preventiv pentru 25 de zile. Totodată, doi dintre intermediarii reținuți în dosarele care vizează cazuri de corupție pasivă și activă și depășirea atribuțiilor de serviciu în cadrul Primăriei, Nicolae Șaban și Viorel Cornescu au primit mandate de arest preventiv pe un termen de 20 de zile, în izolatorul CNA. 

De asemenea, viceprimarul capitalei, Vlad Coteț, a fost plasat în arest preventiv pe un termen de 25 de zile.

Centrul Național Anticorupție a difuzat astăzi imagini care arată că viceprimarul Vlad Coteț ar fi primit mită pentru semnarea unor acte pentru construcții. Potrivit imaginilor video expediate de către CNA, viceprimarul a fost filmat cu camera ascunsă în ziua în care a avut întrevederi cu mai mulți funcționari, dar și agenți economici și a discutat despre un proiect de decizie care necesită semnătura acestuia. 

VIDEO CNA cu camera ascunsă! Viceprimarul Vlad Coteț semnează acte contra unei ”dole” și numără banii primiți ca mită în biroul său. Atenție, limbaj licențios

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.7760 0.0000%
USD USD 18.0446 0.0000%
RUB RUB 0.2313 0.0000%
RON RON 4.0914 0.0000%
UAH UAH 0.6405 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile