Logo Realitatea.md

Un nou pas pentru promovarea peste hotare a Moldovei ca destinație turistică, vinicolă și de IT

11 Aprilie 2018, 16:18 // Actualitate

Biroul relații cu diaspora din cadrul Cancelariei de Stat și Proiectul de Competitivitate din Moldova, susținut de USAID și Guvernul Suediei au semnat astăzi, 11 aprilie, un Memorandum de Înțelegere. Scopul Memorandumului este de a stabili o alianță între MCP și BRD pentru a susține în bază de parteneriate, promovarea Republicii Moldova pe plan internațional ca destinație turistică, de IT, țară producătoare de vin de calitate și a promova exporturile prin intermediul și cu suportul diasporei.

Părțile semnatare vor colabora pentru dezvoltarea și consolidarea relațiilor cu asociațiile din diasporă înregistrate peste hotarele țării în vederea promovării de către acestea a potențialului turistic al Republicii Moldova pe plan internațional. De asemenea, vor contribui la atragerea investițiilor în sectorul turismului de către diaspora Republicii Moldova. Membrii diasporei Republicii Moldova vor fi susținuți să investească în construirea unor noi facilități turistice sau reabilitarea celor existente la standardele internaționale.

Prin acțiuni comune, BRD și MCP vor încuraja dezvoltarea diferitor forme de turism, care ar putea prezenta interes pentru diaspora Republicii Moldova, și anume: turism rural, turism religios, turism de afaceri, turism nostalgic, turism medical, turism balnear, turism cultural etc.

Memorandumul mai prevede ca în comun să fie elaborate și editate diverse materiale promoționale (broșuri despre obiectivele turistice, evenimentele cultural-turistice desfășurate în Republica Moldova, spoturi publicitare, etc.) care vor fi distribuite ulterior în diasporă. După posibilitate, părțile semnatare vor contribui la organizarea, în cadrul expozițiilor internaționale de turism la care va participa MCP, a unor sesiuni de degustații a bucatelor tradiționale moldovenești pentru vizitatorii standului Republicii Moldova, prin implicarea opțională a diasporei Republicii Moldova.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5269 -0.8762%
USD USD 17.7138 -0.2607%
RUB RUB 0.2759 -0.1809%
RON RON 4.1228 -0.8942%
UAH UAH 0.7143 -0.2374%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile