Logo Realitatea.md

Un nou punct comun de trecere a frontierei moldo-ucrainene, inaugurat în prezența oficialilor Pavel Filip și Petro Poroșenko (FOTO, VIDEO)

17 Iulie 2017, 17:59 // Societate

De astăzi, punctul de trecere a frontierei Cuciurgan - Pervomaisk va fi unul comun! Evenimentul de inaugurare a avut loc în prezența premierului Republicii Moldova, Pavel Filip, și președintelui Ucrainei, Petro Poroșenko.

Foto: Петро Порошенко via Twitter

„Noi facem o diferență clară între așa-numiții lideri din regiunea transnistreană, și cetățenii noștri care locuiesc în această regiune. Organizarea controlului în comun la acest punct de trecere Cuciurgan-Pervomaisk, dar și în perspectivă și la alte puncte de trecere, este, din punctul meu de vedere, o demonstrație materială a relațiilor bune și prietenoase dintre Moldova și Ucraina”, a punctat Pavel Filip, precizând că astfel agenții economici nu vor mai fi nevoiți să meargă la alte puncte vamale pentru a-și definitiva documentele la export sau import.

În aceeași ordine de idei, Petro Proșenko a ținut să menționeze că punctul de trecere comun va fi o baza importantă în lupta cu corupția. „Ucraina este pregătită să ajute maximal reînoirii integrității teritoriale a Republicii Moldova. Am discutat cu premierul Republicii Moldova despre delimitarea frontierelor, dar și conlucrarea în sectoarele energetice și de comerț. Vom asigura siguranța și transparența. Vom lupta cu corupția și vom asigura tot confortul pentru cei care trec frontiera”, a declarat acesta.

Разом з Прем'єр-міністром Молдови Павлом Філіпом запустили спільний українсько-молдовський митний та прикордонний контроль в Кучурганах. Віднині українські та молдовські прикордонники та митники разом з представниками EUBAM будуть працювати задля комфорту та безпеки наших громадян.

Posted by Петро Порошенко on 17 Iulie 2017

Proiectul este implementat cu sprijinul Uniunii Europene, scopul acestuia fiind modernizarea managementului frontierelor, având la bază standarde europene. Actualmente, există control comun în punctele de trecere ale frontierei moldo-ucrainene „Briceni-Rosoşenî”, „Criva-Mamalîga”, „Larga-Kelmenţî” şi „Giurgiuleşti-Reni”. Evenimentul poate fi urmărit pe Rlive.md.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5276 0.0415%
USD USD 16.9232 0.2417%
RUB RUB 0.2654 -0.0377%
RON RON 4.1812 -0.0167%
UAH UAH 0.6438 1.0199%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile