Logo Realitatea.md

Un nou Regulament de gestionare a clădirilor municipale, aprobat de CMC. S-a depistat că unele spații erau date în chirie și cu 25 de lei pe lună

06 Octombrie 2020, 15:22 // Societate

Consiliul municipal Chișinău a aprobat Regulamentul gestionării clădirilor, construcțiilor și încăperilor cu altă destinație decât cea locativă – proprietate municipală, în redacție nouă.

Elaborarea noului document are drept scop eficientizarea administrării clădirilor, construcțiilor și încăperilor din administrarea municipalității. Astfel, autoritățile locale vor putea valorifica potențialul acestora și obținerea beneficiilor financiar-economice, menite să contribuie la suplinirea bugetului municipal.

Determinarea cuantumului chiriei anuale pentru folosirea spațiilor care aparțin Primăriei municipiului Chișinău, se va efectua conform formulei specificate în Legea bugetului de stat pe anul de referinţă şi conform valorii coeficienților folosiți în calcule, în baza fişei de evaluare a încăperilor actualizată anual.

Totodată, la închirierea spațiilor, serviciile responsabile din cadrul Primăriei vor ține cont de cerere şi ofertă, de posibilitatea utilizării terenului aferent, de caracteristicile teritorial-economice ale zonei, de posibilitatea accesului din stradă, fluxul pietonal şi al autovehiculelor sau alte criterii.

Conform regulamentului, spațiile vor fi acordate în locațiune prin licitație publică, cu excepția cazurilor prevăzute expres de lege.

Amintim că, recent primarul Capitalei, Ion Ceban afirma că a depistat că municipalitatea dădea în chirie unele spații cu 25 de lei, metrul pătrat, pentru o lună, ceea ce i-a trezit nemulțumirea.

Citeste tot despre: chirie, clădiri, CMC, regulament, spații
  R LIVE TV
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.9996 0.0739%
USD USD 17.2814 0.1640%
RUB RUB 0.2358 0.8986%
RON RON 4.3095 0.0859%
UAH UAH 0.6162 -0.0973%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile