Logo Realitatea.md

Un nou SCANDAL la un șantier de construcții din Chișinău! Locatarii și angajații unei companii de construcții s-au luat la pumni (GALERIE FOTO, VIDEO)

17 Iulie 2017, 14:59 // Societate

Un nou scandal la un șantier de construcție, de această dată, din sectorul Buiucani al capitalei. Este vorba despre șantierul de pe strada V. Belinski, 4, unde se construiește un bloc locativ cu mai multe niveluri. Locatarii din preajmă, sunt categoric împotriva construcției și spun că instanța de judecată, iar ulterior și Curtea de Apel, a decis în privința stopării lucrărilor, dar compania de construcții nu se conformează.

Embed:

Azi-dimineață, mai mulți locatari au ieșit în stradă să-și exprime dezacordul cu privire la continuarea lucrărilor de construcție, iar într-un final aici s-a iscat o ceartă cu încăierare. La fața locului a intervenit și oamenii legii, iar locatarii au depus o plângere la poliție.

Locatarii învinuiesc reprezentanții companiei "Inamstro" de faptul că nu se conformează deciziei Curții de Apel, privind stoparea lucrărilor. Totodată, aceștia acuză antreprenorul de fals în acte, șantaj și amenințări la adresa lor: „Conform legislației, înainte de începerea lucrărilor, proiectul trebuia să fie supus consultărilor, dar compania de construcție a trucat audierile publice. Agentul economic a dus la Primărie o listă falsă cu 56 de semnături ale persoanelor care au pretins că sunt locatare ale blocurilor apropiate, însă în realitate acești oameni sunt angajați ai companiei în cauză”, susține unul dintre locatarii din preajma șantierului, care ne-a scris la adresa redacției.

„Aceasta este o adevărată bătaie de joc la adresa noastră, care am fost privați de dreptul de a ne apăra casele și pe noi înșine”, se plâng locatarii.

Locatarul care ne-a scris susține că nici decizia de schimbare a codului zonal nu a fost luată legal și că la mijloc ar exista și un conflict de interese: „Autorizația de construire a fost emisă de viceprimarul capitalei Nistor Grozavu, în luna decembrie a anului trecut, iar documentația de proiect a fost întocmită de către compania „Arhitect-Faur”, care aparține șefului Direcției arhitectură, Sergiu Borozan”, spune locuitorul orașului.

Reprezentanții firmei de construcții au refuzat să ne spună poziția lor cu privire la acest conflict: „Fără comentarii!”, a declarat unul dintre angajații companiei, contactat telefonic de Realitatea.md. La rândul lor, viceprimarul Nistor Grozavu și arhitectul-șef al capitalei, Sergiu Borozan, nu au răspuns la telefon pentru a comenta incidentul. 

Ai o știre care merită să fie văzută de toată lumea? Vrei să ne povestești despre un eveniment sau poate ai văzut ceva neobișnuit? Te invităm să ne trimiți imaginile pe  sau , la numărul de telefon +373 67388777, iar noi le vom face publice. Materialele filmate sau fotografiate de tine pot fi trimise și pe stireata.md@gmail.com

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5276 0.0415%
USD USD 16.9232 0.2417%
RUB RUB 0.2654 -0.0377%
RON RON 4.1812 -0.0167%
UAH UAH 0.6438 1.0199%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile