Logo Realitatea.md

Un nou SCANDAL la un șantier de construcții din Chișinău! Locatarii și angajații unei companii de construcții s-au luat la pumni (GALERIE FOTO, VIDEO)

17 Iulie 2017, 14:59 // Societate

Un nou scandal la un șantier de construcție, de această dată, din sectorul Buiucani al capitalei. Este vorba despre șantierul de pe strada V. Belinski, 4, unde se construiește un bloc locativ cu mai multe niveluri. Locatarii din preajmă, sunt categoric împotriva construcției și spun că instanța de judecată, iar ulterior și Curtea de Apel, a decis în privința stopării lucrărilor, dar compania de construcții nu se conformează.

Embed:

Azi-dimineață, mai mulți locatari au ieșit în stradă să-și exprime dezacordul cu privire la continuarea lucrărilor de construcție, iar într-un final aici s-a iscat o ceartă cu încăierare. La fața locului a intervenit și oamenii legii, iar locatarii au depus o plângere la poliție.

Locatarii învinuiesc reprezentanții companiei "Inamstro" de faptul că nu se conformează deciziei Curții de Apel, privind stoparea lucrărilor. Totodată, aceștia acuză antreprenorul de fals în acte, șantaj și amenințări la adresa lor: „Conform legislației, înainte de începerea lucrărilor, proiectul trebuia să fie supus consultărilor, dar compania de construcție a trucat audierile publice. Agentul economic a dus la Primărie o listă falsă cu 56 de semnături ale persoanelor care au pretins că sunt locatare ale blocurilor apropiate, însă în realitate acești oameni sunt angajați ai companiei în cauză”, susține unul dintre locatarii din preajma șantierului, care ne-a scris la adresa redacției.

„Aceasta este o adevărată bătaie de joc la adresa noastră, care am fost privați de dreptul de a ne apăra casele și pe noi înșine”, se plâng locatarii.

Locatarul care ne-a scris susține că nici decizia de schimbare a codului zonal nu a fost luată legal și că la mijloc ar exista și un conflict de interese: „Autorizația de construire a fost emisă de viceprimarul capitalei Nistor Grozavu, în luna decembrie a anului trecut, iar documentația de proiect a fost întocmită de către compania „Arhitect-Faur”, care aparține șefului Direcției arhitectură, Sergiu Borozan”, spune locuitorul orașului.

Reprezentanții firmei de construcții au refuzat să ne spună poziția lor cu privire la acest conflict: „Fără comentarii!”, a declarat unul dintre angajații companiei, contactat telefonic de Realitatea.md. La rândul lor, viceprimarul Nistor Grozavu și arhitectul-șef al capitalei, Sergiu Borozan, nu au răspuns la telefon pentru a comenta incidentul. 

Ai o știre care merită să fie văzută de toată lumea? Vrei să ne povestești despre un eveniment sau poate ai văzut ceva neobișnuit? Te invităm să ne trimiți imaginile pe  sau , la numărul de telefon +373 67388777, iar noi le vom face publice. Materialele filmate sau fotografiate de tine pot fi trimise și pe stireata.md@gmail.com

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.9077 0.0000%
USD USD 16.7678 0.0000%
RUB RUB 0.2950 0.0000%
RON RON 4.4858 0.0000%
UAH UAH 0.6262 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile
05 feb, 09:27 //

SCANDALOS! Radu spune că l-a prins pe Moldovanu ospătându-se la Spitalul nr. 1: „N-am văzut așa chef în viața mea”. Reacția șefului de la Sănătate (VIDEO)

13 feb, 09:26 //

UPDATE: Șapte persoane, reținute în total, după ce CNA și procurorii anticorupție „au răscolit” probe prin Primăria Capitalei (VIDEO)

02 feb, 15:00 //

Foto simbol: Deschide.md Cum se simte fostul „avocat-vedetă” Valerian Mânzat în închisoare și cum s-a adaptat la condiţii, după un an de detenţie

09 feb, 18:01 //

Interceptările AUDIO dintre medicii și agenții de vânzări de medicamente, reținuți azi de CNA! „Și «denghi», fa, 200 de lei?”

09 feb, 13:07 //

Foto simbol UPDATE: Se înțelegeau între ei, ca să scoată bani „negri”. 20 de angajați în domeniul sănătății riscă pușcărie!

15 feb, 11:40 //

LIVE! Declarația președintelui PCRM, Vladimir Voronin de la tribuna Parlamentului

03 feb, 15:16 //

Accident grav cu implicarea unui BMW, pe traseul Chișinău-Dubăsari: Un polițist, tamponat violent (FOTO)

26 ian, 14:57 //

Foto simbol EXCLUSIV! Dezvăluiri incendiare despre ilegalitățile din Bălți: Dovezi cu implicarea lui Renato Usatîi la organizarea referendumului (VIDEO/AUDIO)

22 ian, 10:23 //

Foto: Facebook Jurnalista rusă, oprită pe Aeroportul din Chișinău, despre situația din R. Moldova: „Țara copiilor părăsiți!” (VIDEO)

29 ian, 09:18 //

Foto: crimemoldova.md O mașină a Primăriei Chișinău, zărită lângă blocul în care locuiește o șefă aflată în concediu de maternitate. Silvia Radu a investigat cazul (VIDEO)