Logo Realitatea.md

Un open-air elegant, vinuri autohtone și concert de excepție chiar în inima Capitalei! Cum s-a desfășurat „O seară Fetească” (GALERIE FOTO)

21 Iulie 2018, 14:02 // Societate

Un open-air elegant, o seară cu arome și gusturi fine, cu lecții despre vinurile din soiuri autohtone, dar și o doză bună de socializare cu oameni frumoși a avut loc ieri, în inima Chișinăului. Toate acestea, precum și un concert de excepție în care soiurile de viță de vie moldovenești au fost reprezentate prin voci îmbătătoare și note muzicale, au fost oferite în cadrul Galei vinurilor din soiuri de viță de vie moldovenești „O seară Fetească”.

Evenimentul a început cu degustarea a 1000 de sticle cu vin produs exclusiv din cele 4 soiuri autohtone: Feteasca Albă, Feteasca Regală, Feteasca Neagră, Rara Neagră.

17 producători din țară își vor aduce solii la Gala Vinurilor din soiuri autohtone ”O seară Fetească”. Este vorba despre Chateau Vartely (Feteasca Regală și Feteasca Neagră), Purcari (Rara Neagră), Timbrus (Rara Neagră, Feteasca Neagră), Migdal P (Feteasca Albă), Carpe Diem (Feteasca Albă, Feteasca Regală, Feteasca Neagră), Combinatul de Vinuri "Cricova" (Feteasca Albă, Feteasca Neagră, Rara Neagră), Agrici (Feteasca Neagră), Rădăcini (Feteasca Albă, Feteasca Neagră), Gitana Winery (Feteasca Regală), Castel Mimi (Feteasca Albă), Vinaria din Vale (Feteasca Albă, Feteasca Neagră), Asconi (Feteasca Albă, Feteasca Neagră), Podgoria Vin (Feteasca Albă, Feteasca Regală, Feteasca Neagră), Vinuri De Comrat (Feteasca Neagră), KVINT (Feteasca Neagră), Minis Terrios (Feteasca Neagră), Alianta-Vin (Feteasca Albă). 

Aceste vinuri sunt produse în condiții de microvinificare, în cadrul proiectului inițiat de ONVV  "Loturi demonstrative - struguri de calitate”. În total, au fost îmbuteliate doar 200 de sticle de acest tip.

Gala Vinurilor din soiuri autohtone ”O seară Fetească” a fost organizată de Agenția

PRofile și hotelul Jolly Alon. Evenimentul a avut loc sub egida Oficiului Național al Viei și Vinului și brandului național Vinul Moldovei.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.3229 -0.5829%
USD USD 17.0194 -0.0840%
RUB RUB 0.2528 -1.4425%
RON RON 4.1486 -0.4893%
UAH UAH 0.6109 0.0655%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile