Logo Realitatea.md

Un plic cu un praf suspect, trimis prinţului Harry şi logodnicei sale Meghan Markle. Ce s-a descoperit la analize

24 Februarie 2018, 09:28 // Life

Un plic cu o substanţă albă suspectă a fost trimis prinţului Harry şi logodnicei acestuia, Meghan Markle, la palatul St. James din centrul Londrei, însă, după analizarea conţinutului, s-a dovedit că pudra era inofensivă, transmite AFP.

Foto: Daily Star

Cotidianul britanic The Evening Standard a mai scris că plicul ar fi conţinut şi un mesaj rasist.

Publicaţia scrie că ofiţerii de la brigada antiterorism din cadrul poliţiei metropolitane au fost chemaţi pe 12 februarie la palatul St. James, după ce plicul a fost primit la un birou de sortare a corespondenţei.

În urma analizelor s-a stabilit că pudra din plic era inofensivă, transmite Mediafax.

Contactat de AFP, biroul de presă al prinţului Harry, de la palatul Kensington, a refuzat să comenteze.

„Poliţia face o anchetă după ce un pachet cu o substanţă a fost livrat la palatul St. James luni, 12 februarie”, potrivit unui comunicat al instituţiei.

„Substanţa a fost testată şi confirmată ca nefiind suspectă. Ofiţerii mai investighează un presupus mesaj ostil legat de acelaşi pachet”, se mai arată în comunicat.

Cotidianul The Evening Standard scrie că poliţia investighează dacă acest incident este legat de unul similar - un pachet conţinând o pudră albă trimis la Parlamentul britanic pe 13 februarie.

Prinţul Harry şi Meghan Markle se vor căsători la castelul Windsor, pe 19 mai.

Atunci când relaţia lor a fost făcută publică, în 2016, Harry a transmis un comunicat redactat în termeni foarte duri la adresa presei care a scris despre faptul că iubita sa este metisă.

La momentul respectiv, un purtător de cuvânt al lui Harry, Jason Knauf, a spus că Markle a fost subiectul unui „val de abuzuri şi hărţuiri”. „Prinţul Harry este îngrijorat pentru securitatea domnişoarei Markle şi foarte dezamăgit că nu a putut să o protejeze”, a mai spus atunci Knauf.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5319 -0.6020%
USD USD 17.2703 0.1229%
RUB RUB 0.2682 -0.8503%
RON RON 4.1084 -0.5687%
UAH UAH 0.6415 1.2149%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile