Logo Realitatea.md

Un sportiv amator din Republica Moldova a trecut strâmtoarea Gibraltar în înot. În cât timp a parcurs 18 km (FOTO, VIDEO)

12 Septembrie 2017, 19:14 // SPORT

Sportivul amator din Republica Moldova Dmitri Voloșin a trecut strâmtoarea Gibraltar în înot. Acesta, alături de încă doi colegi din SUA și Franța, a înotat 18 km fără oprire. Voloșin a parcurs această distanță în timp de 4 ore și 27 de minute.

Embed:

„Timp de trei zile sportivii au așteptat ca vântul să bată din direcția potrivită și pe 10 septembrie, vântul a permis ca apele Gibraltarului să fie cucerite. Sub supravegherea medicilor și a echipei de salvatori, sportivii au petrecut în apă peste patru ore. Rezultatul a fost înregistrat de ACNEG (Asociaţia de Traversare a Strâmtorii Gibraltar)”, se menționează într-un comunicat de presă. 

„Traversând în înot strâmtoarea Gibraltar pot să spun un lucru - nu există nimic imposibil. După ce am finalizat și am desfăcut drapelul Moldovei deasupra capului, emoțiile m-au copleșit și voiam să cuprind tot Pământul”, a spus Dmitri Voloșin.

„Vântul a fost la limita admisibilă - 20 de noduri (35-40 km/oră), iar în punctul de start, înălțimea valurilor ajungea până la 2 metri. După 10 km parcurși, au obosit puternic umerii. Iată de ce a trebuit să-mi amintesc de vipassana și să detașez durerea de suferință. Asta m-a ajutat și am înotat până la urmă. Mai mult ca atât, în segmentul final am folosit valurile, care mi-au permis să mă odihnesc puțin”, povestește sportivul.

Până în prezent circa 1400 de persoane au reușit această performanță. În anul 2014, strâmtoarea a fost traversată și de moldoveanul Ion Lazarenco.

Strâmtoarea Gibraltar este o strâmtoare care leagă Oceanul Atlantic de Marea Mediterană și separă Spania de Maroc. La sfârșitul lunii iunie, Dmitri Voloșin a participat la competiția de înot Le Défi de Monte-Cristo, una dintre cele mai așteptate competiții pentru înotători, unde acesta a parcurs înot 5 km.

Traversarea înot a strâmtorii Gibraltar este una dintre etapele pentru a intra în clubul „Șapte Oceane” (Oceans Seven). În prezent, în lume sunt doar 6 persoane care au reușit să înoate cele șapte strâmtori necesare: strâmtoarea Gibraltar, La Manche, Canalul de Nord, Canalul Catalina, strâmtoarea Molokai, strâmtoarea Tsugaru și strâmtoarea Cook.

Amintim că, Dmitri Voloșin este și primul moldovean care a participat la ultra-maratonul Comrades Marathon, petrecut în provincia KwaZulu-Natal din Arica de Sud, în luna mai a anului 2016. Atunci Voloșin a alergat 89,13 km timp de 8 ore și 39 de minute

Sursa foto: Simpals; Video: Play.md

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.6995 0.9123%
USD USD 17.7601 0.2982%
RUB RUB 0.2764 1.5057%
RON RON 4.1600 0.9243%
UAH UAH 0.7160 0.1679%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile