Logo Realitatea.md

Un tânăr, împușcat MORTAL într-un centru de agrement din Hîncești: Proprietarul și un șef de poliție, reținuți (VIDEO)

21 Iunie 2018, 09:14 // Societate

Un tânăr a fost împușcat mortal în noaptea de 21 iunie, în jurul orei 01:00, de către șeful poliției criminale al Inspectoratului de Poliție Hîncești, pe teritoriul unui centru de agrement din orășelul Hîncești.

În acest sens, adjunctul procurorului general, Igor Popa, și șeful Inspectoratului General al Poliției, Alexandru Pânzari, au organizat un briefing de presă pentru a oferi mai multe detalii.

„Trei tineri în vârstă de 20 de ani au decis să se răcorească și au pătruns fără autorizație pe teritoriul bazei, în afara orelor de program. Anterior, însă, proprietarul centrului de agrement s-a adresat la poliție, precum că grupuri de persoane intră pe teritoriu fără voie, produc pagube și încalcă ordinea publică.

În noaptea tragediei, proprietarul și șeful poliției criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție Hîncești au organizat o ambuscadă și au surprins tinerii. Colaboratorul poliției a efectuat câteva împușcături în aer și în direcția unui tânăr, care a ieșit din piscină și se deplasa spre ieșire. Acesta din urmă a decedat la Spitalul raional Hîncești, din cauza plăgii produse de arma de foc”, a relatat Igor Popa.

La fața locului, s-au deplasat procurori din cadrul Procuraturii Hîncești, Procuraturii Generale și ofițeri ai Inspectoratului General al Poliției pentru a acorda sprijinul necesar și a iniția măsurile de investigație necesare.

Pe caz, a fost deschisă o cauză penală pentru omor intenționat, fiind reținuți proprietarul centrului de agrement și polițistul implicat. Totodată, au fost audiați martorii oculari - ceilalți doi tineri.

Colaboratorul de poliție reținut a declarat că a aplicat arma în timpul unei altercații, la moment, fiind verificată această afirmație de către grupul de lucru creat pe caz.

Alexandru Pânzari a ținut să-și exprime regretul și să aducă condoleanțe familiei tânărului: „Polițistul bănuit și reținut a fost testat la alcoolemie și s-a stabilit că acesta nu era în stare de ebrietate în momentul tragediei. Urmează să cercetăm și să identificăm dacă acțiunile sale au fost legale sau nu”. Respectiv, paralel, se stabilește dacă polițistul și-a depășit atribuțiile de serviciu, adică dacă era în timpul unei operațiuni. 

Între timp, părinților și rudelor tinerilor le-a fost propusă consilierea psihologică. Mai mult, cazul a fost retrimis de la Procuratura Hîncești la Procuratura municipiului Chișinău, pentru a exclude orice dubiu de imparțialitate din partea procurorilor.

De menționat că, preliminar, ceilalți doi tineri au doar statut de martori oculari, în prezent, oamenii legii având intenția să stabilească circumstanțele exacte în care s-a produs tragedia. Realitatea.md va urmări cazul și va reveni ulterior cu informații.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.6502 0.3032%
USD USD 17.2491 -0.0093%
RUB RUB 0.2705 0.8200%
RON RON 4.1319 0.4156%
UAH UAH 0.6338 -0.1890%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile