Logo Realitatea.md

Un tânăr din Dubăsari și-a inițiat o afacere cu suportul UE. Antreprenorul organizează team building-uri (Reportaj video)

12 Iulie 2017, 07:05 // Economie

Un tânăr din satul Pohrebea, raionul Dubăsari, a inițiat acasă o afacere mai puțin cunoscută în Republica Moldova, dar foarte răspândită în Occident. Petru Bondari organizează team building-uri, activități care consolidează spiritul de echipă. Principalii săi clienți sunt companiile, care vor să își îmbunătățească imaginea și, astfel, să-și sporească profitul. Pentru acest proiect, tânărul a primit bani prin intermediul Programului „Susținerea măsurilor de promovare a încrederii”, finanțat de Uniunea Europeană.

Embed:

Team building-ul, activitate practicată în mare parte în Occident, acum pare să fie la mare căutare și la noi. Totul a pornit din dorința lui Petru Bondari de a-și deschide o afacere: „Am rămas cu ideea de a presta servicii de team building pentru că nouă asta ne reușește, știm cum să facem, am mai făcut, am văzut atitudinea oamenilor le-a plăcut și am spus că noi trebuie să dezvoltăm ideea asta”, spune tânărul.

Din banii obținuți din proiect, Petru Bondari a cumpărat echipamentul necesar, iar activitățile le petrece, împreună cu soția sa, pe o insulă de pe râul Nistru. Pentru a ne asigura de eficiența serviciilor prestate de echipa lui Petru, le-am testat și noi. Prima provocare la care am fost supuși se numește ”veriga de heliu”. 

„Este un test la care noi verificarăm dacă grupul este sinergic și este unit. Noi de obicei acest joc îl facem de două ori, la începutul activității și la sfârșitul activității”, povestește Petru.

O altă activitate care vine să consolideze spiritul de echipă se numește ”păienjenișul”: „Toată lumea trebuie să treacă prin păinjeniș în partea cealaltă,însă sunt câteva condiții. Trebuie să treacă pritr-o singură gaură o singură persoană și restul persoanelor trebuie să treacă pe deasupra. Cea mai importantă regulă este ca să nu vă atingeți de păinjeniș sau de copac”, explică tânărul.

Acestea sunt doar câteva activitățile, pe care le folosește compania pentru a îmbunătăți spiritul de echipă: „Avem team building în care dezvoltăm abilitățile de comunicare, altele sunt axate pe consolidarea echipelor , în care dezvoltăm leadership-ul”, spune Petru Bondari.

Afacerea este una profitabilă, ne asigură Petru, iar pe viitor își propune să o extindă: „Anul acesta suntem rezervați pe mai multe weekend-uri înainte deja, ceea ce ne bucură”, spune tânărul antreprenor.

Valoarea grantului oferit de Uniunea Europeană a constituit opt mii 600 de euro. Investiția lui Petru a fost de 10 procente din total.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.8644 2.4623%
USD USD 17.0239 -0.1420%
RUB RUB 0.3013 0.7355%
RON RON 4.5089 2.6804%
UAH UAH 0.5961 -0.5174%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile
11 ian, 10:38 //

Foto Simbol Povestea tristă a femeii, care a născut gemenii în ambulanță, la Ștefan Vodă. Tatăl micuților a decedat, iar tânăra a fost îndemnată să întrerupă sarcina

15 ian, 09:38 //

UPDATE! Accident teribil în Anenii Noi: Cinci oameni au murit! A fost instituită linia fierbinte 901 pentru rudele victimelor (FOTO, VIDEO 18+)

12 ian, 08:12 //

Foto simbol UPDATE: Cauza incendiului la supermarketul Nr.1 de pe strada Testemițanu, identificată! Pompierii și-au făcut treaba

10 ian, 12:27 //

Ceremonia de învestire în funcție a celor șapte noi membri ai Guvernului Filip, în câteva imagini: Emoții și momente importante (GALERIE FOTO)

09 ian, 22:03 //

Foto: facebook.com UPDATE: Tragedie în această seară la Botanica. O persoană a murit pe loc în urma unui accident rutier (FOTO/VIDEO 18+)

10 ian, 11:41 //

Dodon, FURIOS, amenință din nou guvernarea: „Rugați-vă să primiți lovitura! Răbdarea are limite”

11 ian, 10:31 //

Foto: petitieonline.com; dse.md Noi detalii în cazul tânărului care a împușcat și aruncat în fântână copilul din Telenești

11 ian, 11:02 //

Pe viaduct ca la circ: Șoferii ”admiră” un BMW X6 răsturnat (VIDEO)

09 ian, 13:00 //

LIVE! Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale prezintă rezultatele anchetei interne pe marginea cazului relatat de pacienta internată la Institutul Mamei și Copilului, care a acuzat faptul că a avortat singură în veceu

09 ian, 13:47 //

Șeful Secției Ginecologie a Institutului Mamei și Copilului și moașa principală au fost suspendați din funcție, iar directorul avertizat (VIDEO)