Logo Realitatea.md

Un vicepreședinte al PDM a depus cerere de suspendare din funcție. Vezi care este motivul

04 Iunie 2018, 16:24 // Politica

Vicepreședintele Partidului Democrat din Moldova, Cristina Balan, a înaintat conducerii partidului decizia de suspendare a acesteia din calitatea de membru a PDM, pe durata îndeplinirii mandatului de Ambasador al Republicii Moldova în Statele Unite ale Americii.

Foto: Facebook.com/cristinabalanPDM

Într-o postare pe Facebook, Ambasadoarea menționează că a înaintat conducerii Partidului Democrat decizia de a o suspenda din calitatea de membru, pe durata exercitării mandatului. „Le sunt recunoscătoare colegilor pentru întreaga susținere pe care mi-au arătat-o în această perioadă. Sunt bucuroasă să-mi servesc țara la Washington D.C. într-un an determinant pentru drumul vestic al Moldovei”, se arată în mesajul Cristinei Balan.

Totodată, diplomata menționează că toate procedurile legale pentru numirea acesteia în calitate de Ambasador al Republicii Moldova în Statele Unite ale Americii au fost îndeplinite, iar în scurt timp se va întâlni cu președintele american Donald Trump.

„Toate procedurile legale pentru numirea mea în calitate de Ambasador al Republicii Moldova în Statele Unite ale Americii au fost îndeplinite. În curând, mă voi prezenta la post pentru a prezenta scrisorile de acreditare președintelui Donald Trump. Mulțumesc autorităților de la Chișinău pentru încrederea acordată. Este un statut care aduce cu sine o responsabilitate deosebită în a continua dezvoltarea relațiilor între țara noastră și SUA”, se mai arată în postarea Ambasadoarei.

Amintim că, fosta vicepreședintă a PDM, Cristina Balan, a fost propusă la funcția de ambasador al R. Moldova în SUA la data de 8 mai curent. Astfel, la 10 mai, Cabinetul de miniștri a aprobat candidatura acesteia în funcția propusă.

Cabinetul de miniștri a aprobat candidatura vicepreședintelui PDM, Cristina Balan, în funcția de ambasador în SUA

Mesajul Cristinei Balan după nominalizarea sa în funcția de ambasador în SUA

Cristina Balan, vicepreședinta PDM, propusă în calitate de ambasador în SUA (VIDEO)

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.2517 -0.9890%
USD USD 17.1821 -0.2641%
RUB RUB 0.2417 -1.9075%
RON RON 3.9811 -0.8147%
UAH UAH 0.6426 -0.4184%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile