Logo Realitatea.md

Unioniștii i-au urat Federației Ruse de Ziua Națională „La mulți ani! Plecați acasă” (FOTO/VIDEO)

12 Iunie 2018, 15:30 // Actualitate

Asociația „Unirea - ODIP” a organizat astăzi un flash-mob în fața Ambasadei Federației Ruse de la Chișinău, cu genericul „La mulți ani! Plecați acasă!”, „marcând” astfel Ziua Națională a Rusiei.

Foto: Constantin Grigoriță/Facebook

În cadrul acțiunii de protest, unioniștii au cerut retragerea trupelor ruse din regiunea transnistreană.

„Ca să fie clar pentru toată lumea: noi nu suntem anti-ruși, nu suntem împotriva culturii Federației Ruse, ci suntem pentru relații bune cu Rusia. Noi nu putem să acceptăm acest stat în care, fără să fim întrebați, ne trezim cu o armată pe teritoriul nostru. Credem cu tărie că Federația Rusă poate avea și altă imagine. Ca să se producă această schimbare, Federația Rusă are nevoie să scape de dictatură și de Putin. El a bătut mii de tineri, pentru că și-au permis să-și prezinte dezacordul față de câștigul lui la prezidențiale. Vreau să mai repet: noi respectăm etnia rusă, limba rusă, nu vrem să o interzicem, dar noi vrem să ne respectăm. Dacă noi nu avem armată pe teritoriul Rusiei, să nu aibă nici ei pe teritoriul RM”, a afirmat președintele asociației, Vlad Bilețchi.

Potrivit organizatorilor, timp de două zile, în fața Ambasadei Federației Ruse la Chișinău va fi instalat un cort, unde vor fi expuse mesaje cu privire la agresiunea Federației Ruse. De asemenea, voluntarii vor informa trecătorii despre armata staționată ilegal în regiunea transnistreană.

Amintim că, astăzi Federația Rusă marchează Ziua Națională. Prima dată aceasta a fost marcată în anul 1990.

Cu acest prilej, șeful statului Igor Dodon, a profitat de ocazie și i-a transmis un elogiu omologului său, Vladimir Putin, precum și poporului rus.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5480 -0.5044%
USD USD 16.9702 0.0094%
RUB RUB 0.2588 -0.0772%
RON RON 4.1895 -0.4491%
UAH UAH 0.6052 -0.3786%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile