Logo Realitatea.md

Unioniștii vs. Stataliștii! Dodon se laudă că peste 50 de primari au semnat declarații anti-unire: „Cu excepția câtorva rătăciți sau cumpărați cu bani...”

07 Februarie 2018, 09:58 // Politica

După ce primarii din 11 localități au semnat simbolic o declarație de unire cu România, președintele Igor Dodon a venit imediat cu un răspuns acid la adresa unioniștilor. Acesta a declarat că în mai putin de 24 de ore, majoritatea consilierilor din peste 50 de primării au semnat declarații pro-statalitate și anti-unire. 

„Cei care au vrut să testeze cât de patrioți și stataliști pot fi moldovenii, acum pot vedea rezultatele. În fiecare zi, numărul acestora va tot crește și crește, sute de localități vor semna declarații în susținerea statalității Republicii Moldova. 
Moldova are demnitate, Moldova are viitor!”, a declarat Igor Dodon printr-o postare pe pagina sa de Facebook.

Totodată, acesta a subliniat că ideologii unioniști au obținut exact inversul la ce și-au propus: „În loc de Unire, vor primi Patriotism pentru Moldova”.

Președintele a numit primarii care au semnat declarațiile de unire oameni rătăciți sau cumpărați de bani.

„Unionismul este nu doar anticonstituțional și penal. Unionismul este expresia umilinței naționale și a trădării de țară. Regret că unii au căzut pradă acestei molime ideologice.

Felicitări adevăraților patrioți ai statului moldovenesc. Știu că sunteți mulți, sunteți majoritatea absolută”, a menționat Dodon.

Realitatea.md amintește că declarații simbolice de unire cu România au fost semnate și în localități precum NișcaniGotești, Opaci, comuna Parcova, Feşteliţa, Bardar, Ruseştii Noi, Ulmu, Puhoi, Văsieni.

Totodată, președintele Igor Dodon a condamnat acțiunile primarilor locali, care pe parcursul lunii ianuarie curent au semnat formal unirea cu România, în contextul Centenarului Uniri, marcat în acest an.

PL condamnă declarația lui Dodon de a trage la răspundere primarii locali ce au semnat formal Unirea: „Vom asigura asistența juridică tuturor...” (VIDEO)

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.0787 -0.0383%
USD USD 18.0329 0.2663%
RUB RUB 0.2785 -0.6067%
RON RON 4.2187 0.0166%
UAH UAH 0.6843 0.0585%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile