Logo Realitatea.md

Uniunea Europeană mai aproape de raioanele Cahul și Ungheni - regiunile vor primi mai mult sprijin pentru a stimula dezvoltarea

18 Aprilie 2018, 16:03 // Economie

Uniunea Europeană intenționează să-și consolideze sprijinul pentru raioanelor Cahul și Ungheni din Republica Moldova, cu scopul de a stimula dezvoltarea social-economică locală și de a reduce decalajul dintre Chișinău și restul Moldovei. În acest context, Directorul Comisiei pentru vecinătatea estică a Uniunii Europene, Lawrence Meredith, sa aflat astăzi la Cahul pentru a se întâlni cu autoritățile locale, pentru a vizita incubatorul local de afaceri înființat recent cu sprijinul UE și pentru a discuta cu studenții de la Universitatea din Cahul.

Foto: expresul.md/ dincahul.md

În timpul vizitei, domnul Meredith, a declarat că "sprijinul acordat de Uniunea Europeană Republicii Moldova este axat pe aducerea beneficiilor tangibile vieților cetățenilor din întreaga țară. Deja am colaborat mult cu regiunile Moldovei, dar vrem să facem mai mult pentru a oferi cetățenilor oportunitatea de a locui și a lucra în regiuni precum Cahul și Ungheni".

UE intenționează să își consolideze în continuare activitatea cu autoritățile locale din regiunile Cahul și Ungheni pentru a asigura dezvoltarea durabilă și creșterea economică. În acest sens, sporirea sprijinului UE acordat organizațiilor neguvernamentale locale va conduce la o participare mai activă a comunităților locale, asigurând accesul la servicii și infrastructuri publice mai bune. Sprijinul acordat de UE se va concentra, de asemenea, pe crearea noilor oportunități de ocupare a forței de muncă pentru bărbați și femei în regiuni prin investiții la scară mică și prin aducerea mai multor inovații prin promovarea lansărilor.

Cooperarea Uniunii Europene în Republica Moldova își propune să aducă beneficii cetățenilor Republicii Moldova. Rezultatele concrete obținute includ următoarele: oferirea sprijinului pentru 5.000 de întreprinderi care creează peste 1500 de locuri de muncă noi; facilitarea oportunităților de afaceri prin înființarea a 8 incubatoare de afaceri în țară, inclusiv unul în Cahul; reabilitarea a 700 kilometri de drumuri în întreaga țară; îmbunătățirea eficienței energetice a grădinițelor, școlilor, liceului din raionul Cahul, care permite reducerea facturilor de gaz/electricitate; reabilitarea sistemului de alimentare cu apă și canalizare pentru mai mult de 14 000 locuitori din Cahul și din satele învecinate.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.6156 -0.2000%
USD USD 16.7892 -0.0631%
RUB RUB 0.2479 -0.2013%
RON RON 4.2193 -0.3378%
UAH UAH 0.5969 -0.0335%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile