Logo Realitatea.md

Universitatea Tehnică a Moldovei a primit un utilaj științific în valoare de 33 mii de euro (GALERIE FOTO)

02 Februarie 2017, 12:24 // Tech

Ambasada Germaniei în Republica Moldova a transmis o donație de utilaj științific Centrului Național de Studiu și Testarea Materialelor din cadrul UTM. Grantul prevede un laser cu emisie infraroșie și un boxcar integrator care deschid noi oportunități pentru cercetări.

De asemnea, echipamentul va oferi posibilitatea studenților să realizeze mai aprofundat tezele de licență. 

foto: AȘM

Utilajul este estimat la 33 mii de euro și a fost procurat în baza unui grant oferit de Fundația Alexander von Humboldt.

Conform Academiei de Științe a Moldovei, echipamentul a fost înmânat ieri, iar la eveniment au participat șeful adjunct al Ambasadei Germaniei în Republica Moldova, Florian Seitz, prim-vicepreședintele AȘM, Ion Tighineanu și rectorul UTM, Viorel Bostan.

Șeful adjunct al misiunii diplomatice germane a menționat că utilajul are menirea de a motiva și mai mult atingerea de noi succese în universitate.

La rândul său, academicianul Ion Tighineanu este convins că odată cu obținerea echipamentului, studenții moldoveni vor promova o imagine cât mai bună a țării noastre în lume.

Prim-vicepreședintele AȘM a ținut să precizeze faptul că Centrul Național de Studiu și Testare a Materialelor a fost creat pentru toată comunitatea științifică moldovenească, iar acest utilaj va prinde bine savanților de la alte institute de cercetare și universități, precum și reprezentanților unor uzine.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.1711 0.0997%
USD USD 16.5181 0.2476%
RUB RUB 0.2681 1.0554%
RON RON 4.3347 0.1942%
UAH UAH 0.6287 -0.3329%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile