Logo Realitatea.md

UPDATE Mandatul lui Andrei Năstase NU a fost validat. Curtea de Apel Chișinău a menținut decizia privind anularea alegerilor locale (VIDEO)

21 Iunie 2018, 19:35 // Actualitate

UPDATE 19.35 Mandatul primarului ales al Capitalei Andrei Năstase nu a fost validat. Curtea de Apel Chișinău a menținut decizia privind anularea alegerilor locale din 3 iunie 2018, emisă de Judecătoria Chișinău, sediul Centru în data de 19 iunie 2018. Apărarea lui Andrei Năstase a declarat că va ataca decizia la Curtea Supremă de Justiție.

Un proces al absurdului, este vorba de o crimă împotriva locuitorilor mun. Chișinău, o crimă împotriva democrației”, a comentat Andrei Năstase după pronunțarea deciziei.

Între timp, în fața Primăriei mun. Chișinău, un grup de susținători ai primarului ales Andrei Năstase protestează și la această oră. Urmăriți în direct pe Rlive.md:

UPDATE 17.00 Cererea de recuzare a fost respinsă de completul Colegiului civil al Curții de Apel Chișinău în frunte cu judecătorul Ion Muruianu. Astfel, pe cauză se vor expune inițialii judecători: Vladislav Clima, Ala Malîi și Ecaterina Palanciuc.

Ședința la Curtea de Apel Chișinău fixată în legătură cu pronunțarea privind hotărârea primei instanțe de invalidare a alegerilor locale noi din Capitală a fost întreruptă la nici 3 minute de la deschidere.

Aceasta după ce primarul ales Andrei Năstase a solicitat completului de magistrați în frunte cu Vladislav Clima să justifice de ce au admis apelurile unor persoane care nu au fost participanți în procesul de la Judecătoria Chișinău.

Președintele completului a replicat doar că această decizie poate fi atacată în instanța superioară odată cu decizia propriu-zisă pe caz - fapt ce a dus la întocmirea unei cereri de recuzare din partea apărării lui Andrei Năstase.

Urmăriți ședința judiciară transmisă live pe Realitatealive.md:

La începutul ședinței, în fața instanței, s-au adunat oameni care au scandat în susținerea lui Andrei Năstase. Mai mult, primarul ales și, totodată, liderul PPDA a reiterat că protestul organizat pentru seara de 21 iunie, inclusiv, cel de duminică rămân în vigoare.

Curtea de Apel examinează astăzi, 21 iunie, recursurile depuse de Andrei Năstase, Ion Ceban și CEC după ce Judecătoria Chișinău a decis invalidarea alegerilor locale în seara zilei de 19 iunie 2018. 

Andrei Năstase a câștigat alegerile locale noi din capitală pe 3 iunie, în fața contracandidatului său Ion Ceban, cu un rezultat de circa 52%.

  R LIVE TV
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 21.2242 0.1515%
USD USD 17.4569 0.0275%
RUB RUB 0.2319 -1.9036%
RON RON 4.3540 0.1472%
UAH UAH 0.6202 0.5675%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile