Logo Realitatea.md

UPDATE Saakashvili și-a luat susținătorii și a mers spre Parlamentul ucrainean. Protestează cu drapelul Ucrainei la gât (FOTO/VIDEO)

05 Decembrie 2017, 09:54 // În lume

UPDATE (17.50) Manifestanții au instalat în fața Parlamentului corturi, scenă și  au conectat tehnica. Saakashvili protestează fiind decorat cu drapelul Ucrainei. 

UPDATE (17.30) Mihail Saakashvili împreună cu susținătorii săi protestează în fața Parlamentului ucrainean. În Rada ucraineană au loc audieri a Procuraturii Generale, a Serviciului de Securitate, a Biroului Național Anticorupție și a Procuraturii Specializate Anticorupție privind situația care a apărut în urma reținerii lui Saakashvili. 

UPDATE (14.25) După ce susținătorii au spart geamurile mașinii de poliție în care se afla Saakashvili, aceștia l-au tras forțat prin geam. 

Activiștii au spart ușa microbuzului și au eliberat fostul șef al administrației regionale din Odesa, Mihail Saakashvili. Împreună cu susținătorii săi, acesta a mers pe strada Kostyolna din Kiev.

UPDATE (12.50) Susținătorii lui Saakashvili au blocat ieșirea de pe strada de lângă blocul fostului guvernator al regiunii Odesa. La moment, aceștia distrug pavajul și construiesc baricade.  

Foto: Unian.ua

UPDATE (11.25) Câteva sute de oameni s-au adunat în curtea blocului în care locuiește Mihail Saakashvili. În urma încăierărilor dintre susținătorii lui Saakashvili și forțele de ordine, mai multe persoane au fost rănite. 

Foto: Reuters

UPDATE (10.40) Din ultimele informații publicate în presă, aflăm că Mihail Saakashvili este suspectat de faptul că echipa sa ar fi fost finanțată de controversatul om de afaceri din Ucraina Serghei Kurcenko.

Momentul reținerii: 

UPDATE (10.30) Presa din Ucraina scrie că liderul ”Mişcării Noilor Forţe”, Mihail Saakashvili, a amenințat că se aruncă de pe acoperișul clădirii cu 8 etaje din Kiev unde locuiește. Asta după ce reprezentanții Serviciului de Securitate au descins în apartamentul său de pe strada Kostelnaya. 

UPDATE (10.00) Zeci de susținători ai fostului președinte Mihail Saakashvili au venit la fața locului pentru a-și exprima nemulțumirea față de acțiunile organelor de drept. Mai mult, unii manifestanți s-au încăierat cu oamenii legii din Ucraina.

UPDATE (09.57) Forțele de ordine l-au scos forțat din apartament și l-au urcat într-o mașină. Între timp, zeci de oameni au înconjurat automobilul în încercarea de a-l opri. 

Foto: pravda.com.ua

Situație tensionată în Ucraina! Fostul președinte al Georgiei și fost guvernator al regiunii ucrainiene Odesa, Mikhail Saakashvili, a fost reținut. 

Foto: Unian.ua

În această dimineață, Mihail Saakashvili a amenințat că se va arunca de pe acoperișul casei unde locuiește, după ce forțele de ordine au descins în apartamentul acestuia din Kiev, scrie Unian.net. Potrivit sursei, Mihail Saakashvili este cercetat într-un dosar privind finanțarea mitingurilor organizate de partidul lui Saakashvili de la Kiev. 

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5666 1.3094%
USD USD 17.1223 0.2893%
RUB RUB 0.2599 1.2072%
RON RON 4.1929 1.2729%
UAH UAH 0.6172 0.4394%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile