Logo Realitatea.md

Usatîi este gata să demisioneze și cheamă locuitorii mun. Bălți la referendum (VIDEO)

29 Decembrie 2017, 10:07 // Politica

După ce ieri, Guvernul Filip a luat decizia de a soluționa „criza deșeurilor” din mun. Bălți, primarul fugar Renato Usatîi s-a adresat Consiliului Municipal Bălți (CMB), unde „Partidul Nostru” deține majoritatea, să inițieze procedura de convocare a unui referendum local pentru demiterea sa din funcție. Despre acest subiect edilul a vorbit în cadrul unei transmisiuni în direct pe pagina sa de Facebook. 

Prin aceste declarații, Renato Usatîi susține că își dorește astfel să pună capăt tuturor speculațiilor care au drept scop denigrarea sa.

”Astăzi locuitorii mun. Bălți trebuie să decidă soarta orașului. Stimați bălțeni, vă rog să vă exprimați opiniile și dacă voi decideți că eu trebuie să plec, ieșiți la referendum și am închis întrebarea. Vă spun că 50% plus un vot și eu vă dau cuvântul că plec. Nu mă voi ține de scaun”, a declarat Usatîi.

De asemenea, Renato Usatîi a menționat faptul că va compensa din banii proprii costurile unui eventual referendum. 

Potrivit Codului Electoral al Republicii Moldova, plebiscitul poate fi iniţiat de 1/2 din numărul consilierilor aleşi, iar în cazul revocării primarului prin vot secret - de către 2/3 din numărul aleşilor locali. Fracțiunea „Partidului Nostru” deține majoritatea în Consiliul Municipal Bălți. 

Ieri, premierul Pavel Filip a convocat o ședință specială pe tema crizei deșeurilor menajere din Bălți. Mai multe autospeciale, însoțite de mașini de poliție și mașini cu trupe de carabinieri, s-au îndreptat spre Bălți. Prim-ministrul a cerut ca timp de trei zile, orașul să fie curățat de gunoi, astfel încât locuitorii să poată întâmpina Anul Nou ”așa cum se cuvine”. 

VEZI ȘI:

Filip curăță orașul lui Usatîi. Autospecialele au pornit spre mun. Bălți în această dimineață (FOTO)

Orașul Bălți, plin de gunoi, în ajun de sărbători! Medicul-șef sanitar al municipiului: „Problema e destul de serioasă! Am sesizat Primăria” (FOTO)

Bălțenii ar putea să intre în noul an cu gunoiul sub ferestre din cauza lipsei de dialog dintre Primăria Bălți, Primăria Biliceni și agentul economic 

Să înceapă marea curățenie! Autospecialele trimise de Pavel Filip au ajuns la Bălți (FOTO/VIDEO)

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.1377 0.0278%
USD USD 16.5266 0.2451%
RUB RUB 0.2633 -1.6069%
RON RON 4.3282 0.0439%
UAH UAH 0.6304 0.1112%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile
10 apr, 17:32 //

Foto: captură YouTube Un bărbat din Canada și-a dus Mercedesul la service și a uitat camera de filmat deschisă. Ce a descoperit (VIDEO)

02 apr, 11:54 //

Replici de la ședința Primăriei: „Să nu-mi citiți aici lecții despre cum oamenii trebuie să se roage la morminte” (VIDEO)

20 apr, 12:36 //

UPDATE Incendiul de pe strada Academiei din cartierul Telecentru a fost LOCALIZAT! (FOTO/VIDEO)

20 apr, 13:33 //

UPDATE: Incendiul de la Complexul „Lunedor” a fost lichidat. Cauzele producerii incidentului urmează a fi stabilite (FOTO/LIVE)

20 apr, 07:45 //

NO COMMENT! Vladimir Voronin, despre Ion Ceban: „Specialitatea lui e magafonul. În afară de bâl-bâl-bâl nu știe nimic” (VIDEO)

23 apr, 07:05 //

Foto: telemundonuevainglaterra.com HOROSCOP 23 - 29 aprilie: Două zodii vor da lovitura în ultima săptămână din aprilie. Viața li se schimbă radical

06 apr, 14:00 //

Foto: Panilino/ Facebook Directorul „Panilino”, după perchezițiile Poliției Capitalei: Scopul a fost să ne distrugă, să nu mai vindem nici pască, nici cozonac...” (VIDEO)

19 apr, 09:34 //

Foto: PCCOCS UPDATE: Salarii în plic și meciuri trucate! Personalul clubului FC Dacia Chișinău și fotbaliștii, audiați după perchezițiile PCCOCS și INI (FOTO)

28 mar, 11:03 //

Foto simbol Flux de demisii la CNA! Bogdan Zumbreanu: „Regret că pleacă angajați cu o bogată experiență”. Explicația!

05 apr, 17:15 //

Foto: BBC Răsunător! Iulia Skripal a făcut prima declarație după ce a ieșit din comă. Cum a reacționat când a fost întrebată despre otrăvirea cu „Novichok”