Logo Realitatea.md

Usatîi susține că o instanță de judecată din Rusia urmează să decidă arestarea sa

23 Iulie 2020, 17:21 // Societate

Renato Usatîi, primar de Bălți și liderul Partidului Nostru, susține că mâine, 24 iulie, Tribunalul Tverscoi din Moscova urmează să decidă aplicarea mandatului de arestare preventivă asupra sa, pentru două luni, din momentul reținerii pe teritoriul Federației Ruse, or cu transmiterea autorităților competente din alte state. Politicianul a dat de înțeles, de altfel ca și alte dăți, că în spate ar sta președintele Igor Dodon.

„Sărmanul Dodon... Mai devreme sau mai târziu, va fi încarcerat, împreună cu cei care mi-au fabricat dosarul”, a scris Renato Usatîi pe contul său de Facebook.

Nu este clar despre ce dosar anume este vorba, dar este de menționat că nu este prima dată, când Renato Usatîi îl învinuiește pe Igor Dodon de dosarele în care este vizat în Rusia. Mai devreme, a spus că a fost anunțat în căutare, după o vizită a președintelui acolo.

Anterior, autoritățile ruse anunțau că-l bănuiesc de spălare de bani în proporții deosebit de mari, mai exact, a unei sume de peste 500 de miliarde de ruble, printr-o bancă din Republica Moldova.

Organizatorul schemei criminale însă ar fi fostul lider al PDM, Vlad Plahotniuc, căruia la fel i se aduc învinuiri în lipsa acestuia, în cadrul aceleiași cauze penale, dar și Veaceslav Platon.

Infracțiunea ar fi avut loc între 2013-2014 și a fost posibilă cu ajutorul falsificării documentelor, în baza cărora au fost transferați bani în valută străină din bănci din Rusia, precum „Zapadnîi” și „Ruskii Zemelni”. Banii au ajuns pe conturi deschise la Moldindconbank și pe câteva ale unor organizații internaționale.

Președintele Igor Dodon nu a reacționat la acuzațiile lui Renato Usatîi.

  R LIVE TV
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.5084 0.0000%
USD USD 17.2289 0.0000%
RUB RUB 0.2279 0.0000%
RON RON 4.2084 0.0000%
UAH UAH 0.6057 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile