Logo Realitatea.md

Util pentru tinerii alegători. În Chișinău se vor organiza cursuri electorale gratuite

11 Octombrie 2017, 11:37 // Actualitate

Centrul de Instruire Continuă în Domeniul Electoral anunță înscrierea la prima ediție a Școlii electorale de weekend pentru tinerii alegători, reprezentanți ai societății civile și ai aripilor de tineret ale partidelor politice, pentru familiarizarea cu mecanismele de funcționare a noului sistem electoral, precum și pentru dezvoltarea unei noi generații de actori electorali. 

Scopul acestei școli este educarea tinerei generații de actori electorali și creșterea nivelului de implicare a acesteia în procesul electoral. Participanții vor fi instruiți asupra subiectelor: introducere în alegeri, steme electorale și management electoral, comunicare publică și politică, analiza comportamentului electoral, principii de bună practică în alegeri și alegerile - moment al adevărului.

De asemenea, tinerii alegători vor beneficia de experiența vastă a formatorilor și vor avea ocazia să comunice cu mai mulți invitați speciali – experți în domeniile lor de activitate.

Cursurile de pregătire se vor desfășura pe parcursul a două weekend-uri (20-22 octombrie și 3-5 noiembrie 2017) la complexul turistic „Vatra”, Vadul lui Vodă. Transportul din Chișinău spre Vadul lui Vodă, cazarea și alimentarea sunt asigurate de către organizatori.

Mai multe detalii găsiți aici.

Școala electorală de weekend este organizată în cadrul campaniei de informare și educare a cetățenilor cu genericul „Particip! Învăț! Decid!”, desfășurată de CICDE, în parteneriat cu Comisia Electorală Centrală din Republica Moldova, realizată în cadrul Proiectului „Consolidarea democrației în Moldova prin alegeri incluzive și transparente” implementat de PNUD Moldova cu suportul financiar al USAID și Ambasadei Olandei.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.5039 0.3539%
USD USD 17.3387 -0.1974%
RUB RUB 0.3011 -0.5943%
RON RON 4.4644 0.0829%
UAH UAH 0.6544 -0.2135%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile