Logo Realitatea.md

Vă așteptăm cu drag acasă! Circa 200 de avioane din hârtie colorată cu mesaje de dor pentru părinţii care pleacă peste hotare, lansate de copii - VIDEO

28 Februarie 2017, 23:45 // Societate

Dragi părinți, vă aștept cu drag acasă... ne pot spune mii de copii din Moldova. Dar distanța ce separă temporar membrii unei familii nu trebuie să fie un obstacol în dezvoltarea copiilor rămași acasă.

În acest sens, circa 200 de avioane din hârtie colorată cu mesaje pentru părinţii care pleacă peste hotare au fost lansate astăzi de către un grup de copii, angajați ai Poliţiei şi reprezentanţi ai Fundaţiei „Terre des Hommes”, în cadrul unui flash-mob ce s-a desfăşurat în sala de plecări a Aeroportului Internaţional Chişinău.

Embed:

Lilia Vlas munceşte de mai bine de zece ani la Moscova. Ea povesteşte cu lacrimi în ochi despre fetiţa şi băiatul de 8 şi 14 ani.

Acestă familie din imagini se desparte pentru câteva luni. Tatăl pleacă la muncă cu doi copii în Turcia, iar mama rămâne acasă pentru că nu au toate actele în regulă. „E tare greu să rămâi fără copii pe așa lungă perioadă, deoarece în fiecare zi am fost cu dânșii”, a dezvăluit Svetlana Jarpan pentru Realitatea TV.

Poliția a împărțit pliante şi ghiduri cu recomandări pentru părinţii care-și lasă odraslele în grija altor persoane. Organizatorii flashmobului afirmă că părinţii trebuie să comunice cât mai mult cu odraslele lor. „Părinții trebuie să știe că ei trebuie să comunice cu copii lor înainte de plecare, ei trebuie să continue să comunice cu copii după plecare, pentru că distanța nu este un obstacol în implicarea părinților în educația copiilor”, a explicat Liudmila Ungureanu, director la Terre des Homees.

„Cu părere de rău zeci de ani avem fenomenul migrației, mulți copii sunt abandonați, mulți copii sunt pe mâina rudelor, dar alții sunt lăsați persoanelor care nu au grad de rudenie și deseori statisticile ne arată că copii sunt implicați atât la săvârșirea infracțiunilor, cât și sunt victime. Din 16 mii de copii care locuiesc fără părinți, 1000 din ei sunt părți vătămate în săvârșirea unor infracțiuni”, a precizat șeful IGP, Alexandru Pânzari.

„Sperăm că acest eveniment ne va sensibiliza, ne va face mai responsabili și vom acorda o atenție mai deosebită copiilor care de fapt sunt viitorul țării noastre. Iar noi Poliția de Frontieră promitem că vom lăsa larg deschise frontierele și vom relaxa orice control pentru toți cei care vor dori să se reîntoarcă în țară și să reîntregească o familie”, a adăugat Veaceslav Garștea, director-adjunct al Poliției de Frontieră.

Acţiunea a fost organizată de Fundația elvețiană „Terre des Hommes”, în colaborare cu Inspectoratul General al Poliţiei și Departamentul Poliției de Frontieră.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.1377 0.0278%
USD USD 16.5266 0.2451%
RUB RUB 0.2633 -1.6069%
RON RON 4.3282 0.0439%
UAH UAH 0.6304 0.1112%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile
10 apr, 17:32 //

Foto: captură YouTube Un bărbat din Canada și-a dus Mercedesul la service și a uitat camera de filmat deschisă. Ce a descoperit (VIDEO)

02 apr, 11:54 //

Replici de la ședința Primăriei: „Să nu-mi citiți aici lecții despre cum oamenii trebuie să se roage la morminte” (VIDEO)

20 apr, 12:36 //

UPDATE Incendiul de pe strada Academiei din cartierul Telecentru a fost LOCALIZAT! (FOTO/VIDEO)

20 apr, 13:33 //

UPDATE: Incendiul de la Complexul „Lunedor” a fost lichidat. Cauzele producerii incidentului urmează a fi stabilite (FOTO/LIVE)

20 apr, 07:45 //

NO COMMENT! Vladimir Voronin, despre Ion Ceban: „Specialitatea lui e magafonul. În afară de bâl-bâl-bâl nu știe nimic” (VIDEO)

23 apr, 07:05 //

Foto: telemundonuevainglaterra.com HOROSCOP 23 - 29 aprilie: Două zodii vor da lovitura în ultima săptămână din aprilie. Viața li se schimbă radical

06 apr, 14:00 //

Foto: Panilino/ Facebook Directorul „Panilino”, după perchezițiile Poliției Capitalei: Scopul a fost să ne distrugă, să nu mai vindem nici pască, nici cozonac...” (VIDEO)

19 apr, 09:34 //

Foto: PCCOCS UPDATE: Salarii în plic și meciuri trucate! Personalul clubului FC Dacia Chișinău și fotbaliștii, audiați după perchezițiile PCCOCS și INI (FOTO)

28 mar, 11:03 //

Foto simbol Flux de demisii la CNA! Bogdan Zumbreanu: „Regret că pleacă angajați cu o bogată experiență”. Explicația!

05 apr, 17:15 //

Foto: BBC Răsunător! Iulia Skripal a făcut prima declarație după ce a ieșit din comă. Cum a reacționat când a fost întrebată despre otrăvirea cu „Novichok”