Logo Realitatea.md

Va fi mai greu să vorbești la telefon în timp ce conduci: iPhone-ul va bloca apelurile și notificările când ești la volan

06 Iunie 2017, 14:51 // Auto

Apple a anunțat primele detalii oficiale despre iOS 11, noua versiune a sistemului de operare pentru dispozitive mobile care va fi lansată în toamna acestui an. Compania americană a dezvăluit cu această ocazie și lansarea unor funcții importante pentru șoferi, printre care se numără și una care vizează siguranța la volan.

Astfel, opțiunea Do Not Disturb va include o funcție suplimentară prin care va bloca toate apelurile și notiticarile atunci când detectează că ești la volan, de exemplu dacă telefonul se conectează la mașină prin bluetooth, scrie Automarket.

Opțional, șoferul va putea activa o funcție pentru a primi în continuare apelurile din partea persoanelor marcate ca VIP în agendă. Pe de altă parte, șoferul va putea dezactiva oricând această funcție, chiar și atunci când este la volan, într-un mod asemănător cu cel în care funcționează și aplicația de navigație Waze.

Funcția vine ca urmare a faptului că numeroase accidente auto se petrec din cauza faptului că șoferii utilizează telefonul mobil în trafic. De altfel, la sfârșitul anului trecut, Departamentul pentru Transport al Statelor Unite anunța că vrea să blocheze semnalul telefoanelor mobile atunci când şoferii se află într-o maşină în mişcare.

Alte noutăți introduse de Apple vizează aplicația de navigație Maps. Aceasta va menționa acum inclusiv banda potrivită pe care să rulezi pe șosea pentru a aborda mai ușor virajele, dar și limitele legale de viteză. Ambele opțiuni vor fi însă limitate pentru început la marile orașe americane.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5276 0.0415%
USD USD 16.9232 0.2417%
RUB RUB 0.2654 -0.0377%
RON RON 4.1812 -0.0167%
UAH UAH 0.6438 1.0199%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile