Logo Realitatea.md

Vadim Krasnoselski: Toate acțiunile autorităților R.Moldova sunt întreprinse cu scopul de a escalada conflictul transnistrean

04 August 2017, 12:44 // Politica

Liderul de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, susține că Republica Moldova dorește să provoace escaladarea conflictului transnistrean. Declarațiile au fost făcute în cadrul unui interviu pentru „Rossiyskaia gazeta”, fiind întrebat de jurnalist dacă vede în acțiunile autorităților moldovene o amenințare armată ascunsă.

Sursa foto: president.gospmr.org

„Voi spune sincer că toate deciziile luate de Chișinău au dus la o escaladare a conflictului. Dar atâta timp cât există pe liniile de menținere a păcii pe malurile Nistrului, nu va exista război. Sunt profund convins de acest lucru. Prin urmare, susținem păstrarea misiunii de menținere a păcii”, a declarat liderul regiunii transnistrene.

Acesta a subliniat că a în Moldova lucrează „foarte bine mașina de propagandă” care îi orientează împotriva regiunii transnistrene, și zic că Transnistria nu iubește Moldova și moldovenii.

„Asta nu e adevărat. Moldova singură a împărțit teritoriul în două subiecte: Basarabia și regiunea transnistreană. Chiar dacă m-am întâlnit cu Igor Dodon și am încercat să discutăm subiecte apolitice. Însă Moldova nu a întreprins nici un pas pentru a se apropia de noi”, a menționat Krasnoselski.

Realitatea.md amintește că recent, Curtea Constituțională a declarat ilegală aflarea pacificatorilor ruși pe teritoriul regiunii transnistrene, iar Parlamentul Republicii Moldova susține decizia de lichidare a misiunii pacificatoare pe ambele maluri ale Nistrului. Aceste subiecte au fost discutate și ieri, în cadrul întrevederii lui Krasnoselski cu vicepremierul rus, Dmitri Rogozin.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.0787 0.3163%
USD USD 18.0329 0.4160%
RUB RUB 0.2785 0.0719%
RON RON 4.2187 0.4022%
UAH UAH 0.6843 -0.4510%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile