Logo Realitatea.md

Valeriu Munteanu anunță sprijin necondiţionat pentru Andrei Năstase (VIDEO)

21 Mai 2018, 12:25 // Alegeri

Vicepreședintele Partidului Liberal (PL), fost candidat la funcţia de primal al municipiului Chişinău, Valeriu Munteanu, și-a declarat susţinerea necondiţionată pentru Andrei Năstase în turul doi al alegerilor locale din Chișinău.

În cadrul unei conferințe de presă, Valeriu Munteanu a refuzat să comenteze rezultatele primului tur al alegerilor locale, menționând că o va face după turul doi. Acesta și-a declarat toată susținerea pentru candidatul PAS și PPDA la alegerile locale din Capitală, Andrei Năstase și le-a mulțumit locuitorilor Capitalei care au ieșit la vot.

”Vreau să mulțumesc foarte mult locuitorilor capitalei, care au ales să mă voteze pe mine. O să vă îndreptățesc încrederea acordată. Vreau să mulțumesc tuturor colegilor, care au muncit cu abnegație alături de mine, în această campanie electorală.

Rezultatele mele și cauzele acestora nu le voi discuta acum, vom reveni după turul doi al alegerilor. Miza astăzi este alta. De aceea, declar toată susținerea pentru Andrei Năstase, candidatul forțelor pro-europene, care a rămas în cursă, să lupte cu forțele oligarhice ale binomului Plahotniuc–Dodon. Susținerea este necondiționata, dar mi-ar plăcea ca anumite puncte din programul meu să fie preluate în programul lui Andrei Năstase, pentru binele cetățenilor orașului nostru.

Îndemn cu tărie alegătorii care m-au votat ieri, să-l voteze în turul al doilea pe Andrei Năstase, ceea ce va face posibil ca la toamnă, forțele pro-europene să câștige alegerile parlamentare, în fața binomului Plahotniuc-Dodon. Împreună vom învinge!

Solicit tuturor locuitorilor capitalei, celor din oraș și celor din suburbii să iasă masiv la vot în data de 3 iunie, mai ales le solicit acest lucru celor, care din varii motive nu au venit în ziua de ieri la vot.

În ceea ce mă privește, ca și până acum, voi continua să lupt pentru libertate și democrație, pentru revenirea românilor basarabeni la Țara-Mamă România. Voi rămâne același Valeriu Munteanu pe care îl cunoașteți și pe care l-ați văzut în campanie. Lupt, nu mai ascund, în continuare.

Iar lupta noastră pe termen scurt este preluarea primăriei Chișinău din ghearele Binomului, iar în noiembrie, obținerea majorității parlamentara a forțelor pro-europene și anti-binom.

Mult succes, Andrei Năstase. Am convingerea fermă ca Binomul nu va învinge la Primărie. Suntem mai mulți și mai puternici decât ei”, a declarat Valeriu Munteanu.

Amintim că tot azi, candidatul Partidului Unității Naționale (PUN), Constantin Codreanu și-a anunțat susținerea pentru Andrei Năstase. La fel și Anatol Șalaru, președinte executive PUN, a făcut un apel către membrii și simpatizanții partidelor de dreapta să acorde vot de încredere lui Andrei Năstase.

Menționăm că peste două săptămâni, în municipiul Chișinău urmează să se organizeze turul doi de alegeri. Asta după ce Ion Ceban, candidatul Partidului Socialiștilor, a luat 40,97% din voturi, iar Andrei Năstase, candidatul Partidul Politic Platforma Demnitate și Adevăr – 32,12%.

Potrivit datelor preliminare prezentate de Comisia Electorală Centrală (CEC), Valeriu Munteanu a acumulat 3,61% sau 8.078 voturi.

VEZI ȘI:

Datele preliminare ale CEC despre rezultatele în cele 7 localități unde au avut loc alegeri. Doar în Chișinău vom avea turul II 

PUN îl sprijină pe Andrei Năstase la funcția de primar al Capitalei, în turul II. Anatol Șalaru face apel către partidele politice (VIDEO)

Primarul interimar de Chișinău, despre prezența scăzută la vot: „Oamenii nu văd un concurs de proiecte, ci mesaje politice” (VIDEO)

LIVE/TEXT ALEGERI LOCALE 2018: Toate secţiile de votare s-au deschis fără incidente. Rata de participare la vot la ora 07.45 (VIDEO)

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4419 0.5929%
USD USD 17.1324 0.0210%
RUB RUB 0.2616 1.0819%
RON RON 4.0880 0.4842%
UAH UAH 0.6344 0.6186%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile