Logo Realitatea.md

Valeriu Streleţ a atacat în judecată Realitatea TV! Dumitru Ţîra: Investigația continuă și el cunoaște asta (VIDEO)

14 Noiembrie 2014, 18:20 // Actualitate

Record pentru justiția din Moldova! Realitatea TV a primit cu doar o zi înainte de proces citația în judecată de la firma deputatului PLDM Valeriu Streleţ. Realitatea TV a fost atacată în instanță de compania "Bioprotect", care îi aparține 100% lui Valeriu Streleț. Nemulțumirile vin după ce postul nostru de televiziune a realizat o investigație despre fermierii care au rămas cu roada distrusă după ce au cumpărat pesticide de la firma "Bioprotect".

colaj: Realitatea.md

În aceste condiţii, directorul Realitatea TV, Dumitru Ţîra, a cerut judecătorilor amânarea procesului: "Cererea de judecată am primit-o ieri la ora 14.00. Nu suntem pregătiți în niciun fel. Solicitarea noastră este de a amâna procesul, pentru că noi nu suntem gata. Nu avem alte obiecţii", a declarat Ţîra.

Cererea a fost admisă, iar următoarea şedinţă va avea loc pe 20 decembrie.

Menţionăm că Realitatea TV a difuzat în cadrul emisiunii "Realitatea Defectă" investigația despre calitatea pesticidelor companiei "Bioprotect", după ce mai mulți fermieri s-au plâns că acestea le-au distrus roada.

Deși jurnaliștii Realitatea TV au respectat toate normele deontologice în cadrul investigației, oferind dreptul la replică tuturor părților implicate, compania "Bioprotect" a acționat postul nostru de televiziune în judecată. Reportajul este bazat pe opiniile fermierilor, atât ale celor mulțumiți, cât și ale celor nemulțumiți, ale autorităților de resort în materia siguranței alimentelor și, inclusiv, a reprezentanților firmei "Bioprotect".

"Am toată convingerea că colegii mei au procedat absolut corect, respectând toate regulile jurnalismului. Motivul acestei acțiuni, de fapt, este faptul că investigația continuă și domnul Streleț cunoaște despre aceasta. Îmi pare rău, dar nu este o modalitate de a-și rezolva sau de a ascunde anumite probleme. La modul general, îmi pare rău că unii politicieni din Republica Moldova, în acești ani de democrație, poate prea puțini, totuși nu au înțeles că atacând presa, nu-și rezolvă problemele", a mai subliniat directorul Realitatea TV.

Mai mult, reprezentanții companiei "Bioprotect" încearcă să cenzureze presa. Ei au solicitat instanței de judecată să interzică răspândirea investigației, chiar dacă în cadrul ședinței de judecată nu s-a prezentat nimeni dintre administratorii companiei, iar avocatul a refuzat să ofere orice declarații cu privire la acest caz.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.0854 1.0713%
USD USD 17.0035 0.2411%
RUB RUB 0.2185 0.6449%
RON RON 4.1192 1.0772%
UAH UAH 0.5994 0.2341%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile