Logo Realitatea.md

(UPDATE) Mandatul lui Andrei Năstase nu a fost validat. Reacția lui Ion Ceban (VIDEO// DOC)

19 Iunie 2018, 21:57 // Actualitate

UPDATE: 22.50 Andrei Năstase a comentat reacția lui Ion Ceban, cu privire la decizia instanței de judecată, de a nu valida mandatul primarului ales: „Este un circ al unor clovni de proastă speță. Mie mi-e greață când aud de numele lui Ceban, Dodon, Plahotniuc, acești indivizi își bat joc de noi, ne au de proști”.

UPDATE: 22.30 Fostul contracandidat al lui Andrei Năstase în turul doi al alegerilor locale noi, Ion Ceban, a venit cu o reacție la decizia instanței:  „Decizie surprinzătoare a instanței de judecată și incorectă în raport cu mine. Mâine voi veni în cadrul unei conferințe de presă cu detalii”, a scris acesta pe pagina sa de Facebook. 

Magistrații Judecătoriei sectorului Centru nu au validat mandatul primarului ales al capitalei Andrei Năstase. Judecătorii au decis că alegerile nu au fost legale. Hotărârea a fost pronunțată după ce judecătoarea Rodica Berdilo s-a aflat mai mult de două ore în deliberări. 

Foto: Facebook/Anatol Rotaru

Andrei Năstase a declarat, după finalizarea ședinței de judecată, că aceasta este o decizie ilegală și și-a anunțat simpatizanții să se pregătească de proteste masive. 

„Este o nedreptate nu doar pentru cei peste 52 la sută care au votat cu mine, dar o nedreptate pentru toți cei care au ieșit la vot. Plahotniuc nu înțelege că democrația nu se face cu bâta (...) am impresia că se joacă cu focul”, a declarat Andrei Năstase. 

„A confunda un mesaj de mobilizare cu unul de agitație electorală este o crimă”, a sus primarul ales. 

Între timp, în fața Judecătoriei un grup de susținători ai primarului ales Năstase protestează și la această oră.

Decizia de azi a instanței de judecată poate fi contestată la Curtea de Apel Chișinău în decurs de două zile.

„Vom analiza hotărârea, o vom contesta și ne vom pregăti de proteste”, a menționat Năstase. 

Dacă instanțele superioare vor menține decizia de azi a magistraților de la Judecătoria sectorului Centru, la cârma primăriei va rămâne un primar interimar, până vara viitoare, când vor fi organizate alegeri locale ordinare. 

Amintim că, procesele verbale din turul doi al alegerilor au fost expediate instanței de judecată pe 11 iunie. Prima ședința de judecată urma să aibă loc pe 15 iunie, însă a fost amânată, după ce au fost depuse mai multe contestații privind presupuse încălcări în ziua alegerilor. 

Următoarea ședință de judecată, stabilită pentru data de 18 iunie, de asemenea, nu s-a finalizat cu vreo decizie, or, Consiliul de Circumscripție Electorală a cerut recuzarea judecătorul Valentin Lastavețchi.

Andrei Năstase a câștigat alegerile locale noi din capitală pe 3 iuni, în fața contracandidatului său Ion Ceban, cu un rezultat de circa 52%. 

Mandatul acestuia va fi de aproximativ un an, până la alegerile locale ordinare care vor fi organizate în Chișinău în vara anului 2019.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.3410 0.3018%
USD USD 17.3081 -0.0756%
RUB RUB 0.2773 1.1306%
RON RON 4.0473 0.3048%
UAH UAH 0.7370 0.2448%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile
11 dec, 11:42 //

colaj: realitatea.md File cu lista beneficiarilor finali ai fraudei bancare din raportul Kroll 2, despre care Stoianoglo spunea că nu există. Slusari confirmă autenticitatea (DOC)

13 dec, 11:54 //

colaj: realitatea.md Noi discuții secrete în „chat-ul procurorilor”! Suspendat din funcție, Viorel Morari indică procurorilor Anticorupție cum să împiedice controlul dispus de Stoianoglo (FOTO)

11 dec, 14:08 //

colaj: realitatea.md Puteau ajunge în orfelinate sau aziluri de bătrâni! Loturi de haine și încălțăminte, distruse de Serviciul Vamal cu buldozerele

10 dec, 16:34 //

Țuțu a fost anunțat în căutare internațională de către Interpol. Se cunoaște unde se află în prezent acesta

13 dec, 14:34 //

Nouă percheziții la foști factori de decizie VictoriaBank și „un fost guvernator” BNM în dosarul „furtul miliardului”, desfășurate de PA

09 dec, 19:35 //

colaj: realitatea.md Șeful suspendat al PA îl confruntă pe Stoianoglo! Decizia procurorului general, atacată în instanță. Morari: Am mai avut așa „pricoale”

12 dec, 14:39 //

Ion Sturza: Viorel Morari vrea să scape de răspunderea penală pentru crime împotriva moldovenilor

10 dec, 10:00 //

LIVE! Anatolie Postică, ex-șeful SPIA, susține conferința: „Escrocheriile imobiliare. Investigația jurnalistică realizată de România Breaking News. Cazuri concrete de corupere a funcționarilor din procuratură și alte instituții din RM

10 dec, 13:01 //

Alexandr Stoianoglo a numit un nou procuror-șef interimar al PCCOCS

12 dec, 16:42 //

Foto: Igor Dodon Cu două armate străine staționate ilegal pe teritoriul său, Dodon și ministrul Apărării zic că nu avem nevoie de tehnică militară nouă (FOTO/VIDEO)