Logo Realitatea.md

Veste bună. Moldovenii vor putea călători fără vize încă în șapte state ale lumii

17 Ianuarie 2018, 16:45 // Actualitate

Cetățenii Republicii Moldova vor putea călători fără vize în alte șapte state ale lumii, după ce astăzi, Guvernul a aprobat abolirea regimului de vize pentru Antigua şi Barbuda, Uniunea Dominica, Statele Federale ale Microneziei, Republica Panama, Republica Peru, Sfântul Vincent şi Grenadine, Statul Independent Samoa.

De menționat faptul că Guvernul a aprobat legea prin care cetățeniii a 33 de state vor fi scutiți de obligativitatea deţinerii unei vize la traversarea frontierei de stat a Republicii Moldova. Astfel, șapte state din cele 33 menționate au ridicat în mod unilateral obligativitatea deținerii vizei de intrare pentru cetățenii Republicii Moldova. 

Potrivit ministrului de Externe, Tudor Ulianovschi, prin astfel de proiecte și acțiuni se dorește ca pașaportul moldovenesc să fie mai puternic pe plan internațional, iar acest lucru va duce și la atragerea investițiilor în țara noastră. „Datorită regimului de vize în vigoare pe care Republica Moldova îl promovează în coraport cu statele cu potenţial economic şi financiar sporit, statul nostru pierde investitori ce ar putea aduce un beneficiu vizibil economiei naţionale. Prin astfel de acţiuni unilaterale se creează premizele pentru asigurarea mai facilă a dialogului dintre oamenii de afaceri din ambele state”, menționează Ulianovschi.

De asemenea, ministrul susține că abolirea regimului de vize unilateral cu cele 33 de state se datorează faptului aceste țări au deja abolit regimul de vize cu țările membre UE, iar țara noastră încearcă să racordeze legislația și legăturile bilaterale a Republicii Moldova cu cele de la Bruxelles. 

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.7342 -0.8298%
USD USD 16.6902 -0.4628%
RUB RUB 0.2958 0.2712%
RON RON 4.4489 -0.8226%
UAH UAH 0.6178 -1.3414%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile
05 feb, 09:27 //

SCANDALOS! Radu spune că l-a prins pe Moldovanu ospătându-se la Spitalul nr. 1: „N-am văzut așa chef în viața mea”. Reacția șefului de la Sănătate (VIDEO)

13 feb, 09:26 //

UPDATE: Șapte persoane, reținute în total, după ce CNA și procurorii anticorupție „au răscolit” probe prin Primăria Capitalei (VIDEO)

02 feb, 15:00 //

Foto simbol: Deschide.md Cum se simte fostul „avocat-vedetă” Valerian Mânzat în închisoare și cum s-a adaptat la condiţii, după un an de detenţie

09 feb, 18:01 //

Interceptările AUDIO dintre medicii și agenții de vânzări de medicamente, reținuți azi de CNA! „Și «denghi», fa, 200 de lei?”

09 feb, 13:07 //

Foto simbol UPDATE: Se înțelegeau între ei, ca să scoată bani „negri”. 20 de angajați în domeniul sănătății riscă pușcărie!

15 feb, 11:40 //

LIVE! Declarația președintelui PCRM, Vladimir Voronin de la tribuna Parlamentului

19 feb, 22:20 //

Foto: Publika.md Femeia înjunghiată ieri în cartierul Telecentru era interpretă și model, iar soțul ei, care și-a pus capăt zilelor, era medic stomatolog

03 feb, 15:16 //

Accident grav cu implicarea unui BMW, pe traseul Chișinău-Dubăsari: Un polițist, tamponat violent (FOTO)

26 ian, 14:57 //

Foto simbol EXCLUSIV! Dezvăluiri incendiare despre ilegalitățile din Bălți: Dovezi cu implicarea lui Renato Usatîi la organizarea referendumului (VIDEO/AUDIO)

22 ian, 10:23 //

Foto: Facebook Jurnalista rusă, oprită pe Aeroportul din Chișinău, despre situația din R. Moldova: „Țara copiilor părăsiți!” (VIDEO)