Logo Realitatea.md

Veste bună pentru șoferi. Poliția nu va mai avea dreptul să-i oprească dacă nu încalcă (VIDEO)

17 Octombrie 2017, 12:10 // Actualitate

Agenții de patrulare nu vor mai putea stopa fără nici un motiv conducătorii auto în trafic decât atunci când aceștia vor încălcă Regulamentul Circulației Rutiere, când au loc acțiuni speciale de combatere a consumului de alcool la volan sau alte tipuri de acțiuni tematice pentru creșterea siguranței în trafic. Anunțul a fost făcut astăzi de către liderul Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, în cadrul briefingului săptămânal.

Embed:

„În ultima perioadă tot mai des este semnalat de către societatea civilă și mass media abuzul în trafic a unor reprezentanți ai Inspectoratului de Patrulare. Am cerut în urmă cu ceva timp colegilor din Guvern să vină cu o analiză, și am aflat, că în cadrul procesului de reformă de acum câțiva ani, sute de polițiști, a căror atribuție reală era să patruleze și să asigure ordinea publică, s-au recalificat după bunul lor plac în agenți ai poliției de patrulare. S-a constatat, că în loc de 300 de agenți de patrulare, astăzi avem peste o mie, și toți nu fac altceva decât să oprească mașini fără motiv, care devin în realitate hărțuire a oamenilor și generatoare de corupție. Împreună cu colegii, am solicitat de la responsabilii din Guvern să ia măsuri pentru a pune capăt acestor abuzuri”, a opinat Plahotniuc.

Potrivit liderului PDM, șoferii trebuie lăsați să circule liber, atât timp cât nu au comis încălcări, iar poliția trebuie să se concentreze pe intervenția foarte fermă în cazurile de încălacare a prevederilor legale de către aceștia. „Conducătorii auto, care încalcă, care au consumat alcool sau se comportă violent la volan trebuie să fie rapid identificați și sancționați, desigur cu respectarea tuturor normelor legale. Pentru unii șoferi nedesciplinați nu trebuie să sufere toți”, a conchis Vlad Plahotniuc.

Citeste tot despre: opriți, sancționați, șoferi
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.7033 0.1113%
USD USD 16.9892 -0.0959%
RUB RUB 0.2588 1.2916%
RON RON 4.2217 0.1281%
UAH UAH 0.6076 -0.1151%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile