Logo Realitatea.md

Vicepremierul României, anchetat de DNA într-un DOSAR controversat

22 Septembrie 2017, 14:22 // În lume

Vicepremierul român Sevil Shhaideh s-a prezentat, vineri dimineaţă, la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie. La ieşire, al doilea om din Guvern a declarat că are calitatea de suspect, fără a preciza dosarul de corupţie în care este anchetată.

Foto: Hunedoara Libera

"Am fost chemată, solicitată. Am fost informată asupra calităţii procesuale pe care o am în acest dosar. Am calitate de suspect şi mai multe nu vă pot declara fiind o anchetă penală în curs. În acest moment,mi s-a adus la cunoştinţă această calitate. Mă prevalez de toate drepturile pe care le am. O să analizez împreună cu avocatul documentele şi pentru ce sunt acuzată", a declarat vicepremierul Sevil Shhaideh, la ieşirea de la sediul DNA, potrivit Mediafax. 

Shhaideh a refuzat să precizeze dosarul în care a fost chemată şi în care are calitatea de suspect.

Cu toate acestea, există informații precum că Sevil Shhaideh ar putea fi suspectă în celebrul dosar balta Belina, ale cărui iţe duc chiar la președintele PSD, Liviu Dragnea, potrivit unor surse citate de Antena 3. Cea mai importantă colaboratoare a liderului PSD, Liviu Dragnea, ar putea fi suspectată de corupţie în legătură cu adoptarea hotărârii de guvern prin care balta Belina din Teleorman a fost transferată de la Apele Române la Consiliul Judeţean.

Urmărirea penală în cazul lui Sevil Shhaideh ar putea viza fapte din perioada când aceasta era secretar de stat la Ministerul Dezvoltării în Guvernul Ponta.

În 2012, imediat după desemnarea lui Liviu Dragnea la conducerea Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, Sevil Shhaideh a fost numită în funcţia de secretar de stat la acelaşi minister.

În ultima săptămână, au fost audiaţi la DNA foştii premieri Victor Ponta şi Sorin Grindeanu, însă aceştia nu au precizat dosarul în care au fost chemaţi să dea explicaţii.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.4316 -0.9266%
USD USD 17.3730 -0.3710%
RUB RUB 0.3029 0.1985%
RON RON 4.4607 -0.7940%
UAH UAH 0.6558 -0.1370%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile