Logo Realitatea.md

Viceprim-ministrul Iurie Leancă s-a întâlnit la Bruxelles cu vicepreședintele Comisiei Europene Valdis Dombrovskis

22 Ianuarie 2018, 19:46 // Actualitate

Viceprim-ministrul Iurie Leancă s-a întâlnit astăzi, la Bruxelles, cu vicepreședintele Comisiei Europene, Comisar european pentru moneda euro și dialog social, Valdis Dombrovskis. Cei doi oficiali au discutat despre agenda Republica Moldova - Uniunea Europeană, situația politică internă, aspectele economice, financiare și bancare din Republica Moldova.

Foto: Gov.md

Potrivit serviciului de presă al Executivului, Iurie Leancă a reiterat angajamentul ferm al Guvernului Republicii Moldova de implementare a Acordului de Asociere și de efectuare a reformelor aferente agendei europene. În detalii, a fost discutat subiectul îndeplinirii condiționalităților pentru acordarea asistenței macrofinanciare.

La rândul său, vicepreședintele Comisiei Europene a încurajat autoritățile moldovene să continue  realizarea reformelor, în particular, în partea ce ține de reforma justiției, lupta împotriva corupției și consolidarea sistemului bancar. A fost subliniată necesitatea investigării depline a fraudei bancare.

Totodată, a fost relevată importanța misiunii de evaluare din partea Directoratului General pentru Economie și Finanțe (DG ECFIN), planificată pentru începutul lunii februarie, care va trece în revistă nivelul de îndeplinire a condiționalităților incluse în prima tranșă a programului de asistență macrofinanciară.

Totodată, vicepremierul Iurie Leancă i-a adresat lui Valdis Dombrovskis invitația de a vizita Republica Moldova.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.0787 0.3163%
USD USD 18.0329 0.4160%
RUB RUB 0.2785 0.0719%
RON RON 4.2187 0.4022%
UAH UAH 0.6843 -0.4510%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile