Logo Realitatea.md

Viceprimarul de Chișinău, Vlad Coteț, plasat în arest preventiv pentru 25 de zile. Urmează a fi transferat de la spital în izolatorul CNA

27 Mai 2016, 17:39 // Actualitate

Viceprimarul capitalei, Vlad Coteț, care a fost reținut zilele trecute într-un dosar de corupție de CNA, a fost plasat în arest preventiv pe un termen de 25 de zile. Decizia a fost luată de Judecătoria Buiucani, la solicitarea procurorilor. 

Foto: captura video

Menționăm că viceprimarul Vlad Coteţ a fost transportat cu ambulanţa la spitalul de urgenţă, după ce ofiţerii CNA l-au reţinut zilele trecute. Funcționarul a depus astăzi o cerere, prin care a solicitat ca ședința de judecată să se desfășoare în lipsa acestuia. Asta deși medicii au spus că acesta este transportabil, iar starea lui de sănătate este calificată drept gravă, dar stabilă, anunță CNA.

CNA anunță că în prezent, sunt operate toate procedurile pentru transferarea acestuia la Penitenciarul nr. 16 (în instituţia medicală). 

Astăzi, doi dintre intermediarii reținuți în dosarele care vizează cazuri de corupție pasivă și activă și depășirea atribuțiilor de serviciu în cadrul Primăriei, Nicolae Șaban și Viorel Cornescu au primit mandate de arest preventiv pe un termen de 20 de zile, în izolatorul CNA. 

Amintim că în același dosar, a fost reţinut şi şeful adjunct al Direcţiei generale arhitectură şi urbanism, Radu Blaj, un inspector în construcţii şi doi intermediari. Toți sunt învinuiți că ar fi urgentat darea în exploatare a unor blocuri de locuit. Suma maximă a mitei transmisă este de 12 mii de euro, însă aceasta nu este unica sumă vizată în dosare. 

În această dimineață, Centrul Național Anticorupție a difuzat imagini care arată că viceprimarul Vlad Coteț ar fi primit mită pentru semnarea unor acte pentru construcții. Potrivit imaginilor video expediate de către CNA, viceprimarul a fost filmat cu camera ascunsă în ziua în care a avut întrevederi cu mai mulți funcționari, dar și agenți economici și a discutat despre un proiect de decizie care necesită semnătura acestuia. 

VIDEO CNA cu camera ascunsă! Viceprimarul Vlad Coteț semnează acte contra unei ”dole” și numără banii primiți ca mită în biroul său. Atenție, limbaj licențios

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.1217 0.8005%
USD USD 18.4281 1.1100%
RUB RUB 0.2348 0.5998%
RON RON 4.1664 0.7569%
UAH UAH 0.6689 1.8268%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile