Logo Realitatea.md

Victimele rănite în accidentul de la Ungheni, produs a doua zi de Paște. Ce spun apropiații și care este reacția poliției (FOTO)

11 Aprilie 2018, 10:21 // Societate
// Autor:  
Elena Putregai

Tot mai multe detalii ies la iveală despre accidentul de la Ungheni, care a avut loc chiar a doua zi de Paște lângă un birou de Servicii Funerare, în urma căruia două persoane - o tânără de 18 ani și un copil de doar 5 ani - au ajuns de urgență la spital.

Foto: Anastasia Debeleac

Tânăra pe nume Iana era la volanul Fiat-ului, având-ul ca pasager pe fratele său de 5 ani - Ilia. „În mașină, mai era și mama lor. Ei se întorceau acasă, la Chișinău, de la bunica și pe drum au decis să-și viziteze rudele din Ungheni. În timp ce mama a intrat în ospeție, Iana și Iliușa s-au deplasat mai departe pentru a coti, însă în acest moment, mașina lor a fost tamponată de un BMW”, a povestit pentru Realitatea.md o prietenă apropiată de-a victimei, Anastasia Debeleac.

Potrivit ei, martorii ar fi zărit în BMW, în total, patru bărbați. Toți ar fi fost în stare de ebrietate și, în urma impactului, ar fi fugit de la fața locului, fără a solicita ajutorul ambulanței.

Anastasia a dezvăluit că s-ar fi aflat numele șoferului care a condus BMW-ul - ar fi vorba despre un oarecare D. Curmei. Cu toate că cei patru au încercat să se facă nevăzuți, martorii l-au prins pe unul din pasageri.

Foto: Pasager BMW

În urma impactului violent, Iana s-a ales cu fractură a claviculei, având nevoie de intervenție chirurgicală, iar Ilia - cu comoție și fractură a claviculei. În certificatul medical este specificat că băiatul a fost aruncat din mașină. Ei au fost internați de urgență în spitalul din Ungheni, urmând să fie transferați la Chișinău.

Foto: Descrierea leziunilor

Rudele și apropiații victimelor accidentului au venit și cu un apel pe una din rețelele de socializare, dând de înțeles că nu ar fi mulțumiți de felul în care a reacționat poliția. Potrivit lor, unul din cei patru implicați a venit cu avocatul său și susține că el a băut după accident.

Foto: poliția locală

Solicitată telefonic, Tatiana Solotcaia, ofițerul de presă al IP Ungheni, a precizat că, la etapa actuală, poliția a întreprins toate măsurile necesare. Șoferul implicat în accident a fost identificat și a fost audiat. Acum, se așteaptă expertiza medico-legală și în funcție de rezultatele acesteia vor fi luate următoarele măsuri.

De asemenea, ofițerul de presă a confirmat faptul că bărbatul a părăsit locul accidentului, dar deocamdată nu se cunoaște dacă avea pasageri în mașină. Mai mult, va fi intentat dosar penal.

Amintim că, preliminar, șoferul, care se afla la volanul BMW-ului, a ieșit la depășire neregulamentar și a tamponat Fiat-ul. Potrivit Codului Penal, art.264, încălcarea regulilor de securitate a circulaţiei sau de exploatare a mijloacelor de transport, săvârşită în stare de ebrietate, se pedepseşte cu amendă în mărime de la 47.500 de lei la 67.500 de lei, cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 200 la 240 de ore sau cu închisoare de până la 4 ani, în toate cazurile cu privarea de dreptul de a conduce mijloace de transport pe un termen de la 3 la 5 ani - pentru cauzarea leziunilor medii corporale.

În cazul în care se atestă vătămarea gravă a integrităţii corporale sau a sănătăţii, pedeapsa este închisoare de la 4 la 8 ani cu privarea de dreptul de a conduce mijloace de transport pe un termen de la 4 la 5 ani.

Totodată, articolul 266 din Codul Penal spune că părăsirea locului accidentului rutier de către persoana, care conducea mijlocul de transport şi care a încălcat regulile de securitate menționate mai sus, se pedepseşte cu amendă în mărime de la 27.500 de lei la 42.500 de lei, cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 200 la 240 de ore sau cu închisoare de până la 2 ani.

CITEȘTE ȘI:

Ironia sorții! Mașini grav avariate, surprinse în fața biroului Servicii Funerare din Ungheni (FOTO)

Sfâșietor! Rudele victimelor rănite în accidentul de la Ungheni, o tânără de 18 ani și un copil de doar 5 ani, au venit cu un apel (FOTO)

Citeste tot despre: accident rutier, IP Ungheni, victime
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5373 -0.5513%
USD USD 17.1674 0.2312%
RUB RUB 0.2571 0.8631%
RON RON 4.1699 -0.7048%
UAH UAH 0.6135 0.3599%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile