Logo Realitatea.md

(VIDEO) Ambasadorul SUA a organizat astăzi un dejun oficial: Noua administrație de la Casa Albă va susține în continuare Republica Moldova

09 Noiembrie 2016, 19:15 // Actualitate

Noua administrație de la Casa Albă va susține în continuare Republica Moldova în implementarea reformelor. Este promisiunea făcută de Ambasadorul american, James Pettit, după anunțarea victoriei republicanului Donald Trump în competiția pentru fotoliul de la Casa Albă. Reprezentanța diplomatică a SUA de la Chișinău a organizat cu această ocazie un dejun oficial, la care au participat politicieni, diplomați și reprezentanți ai societății civile. Printre cei invitați s-a numărat și Președintele țării, Nicolae Timofti, care și-a exprimat speranța că experiența electorală americană va fi preluată și de moldoveni la scrutinul de duminică.

Embed:

„Astăzi noi sărbătorim democrația și procesul democratic. Eu cred că cu privință la relațiile noastre cu Moldova nu va fi o schimbare mare. Eu cred că sprijinul pe care l-am acordat până acum va continua”, a declarat James Pettit. 

La eveniment a fost prezent și președintele Nicolae Timofti. Acesta și-a exprimat speranța că Statele Unite vor menține relația stabilită anterior cu Republica Moldova.

„Eu sper că atitudinea americii față de Moldova nu se va schimba și noi vom face totul ca să păstrăm această prietenie această relație bună care le-am avut până acum. Noi am apreciat foarte mult ajutorul și susținerea SUA indiferent care președinți au fost. Din momentul independenței noastre până astăzi noi am primit un ajutor de 1 miliard si patru sute de milioane de dolari”, a spus Timofti. 

Nicolae Timofti a transmis felicitări președintelui ales al Statelor Unite al Americii, Donald Trump. Totodată, șeful statului speră că și cel de-al doilea tur al scrutinului prezidențial din Moldova va trece testul democrației.

„Doresc ca să se termine scrutinul electoral în liniște, înțelege, pace și în legalitate așa cum a funcționat sistemul democratic american”, a menționat Timofti. 

Cel de-al doilea tur de scrutin va avea loc duminică, 13 noiembrie. Candidații care luptă pentru funcția de Președinte sunt socialistul Igor Dodon și liderul Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.3214 0.4586%
USD USD 17.5802 0.7103%
RUB RUB 0.2745 0.7339%
RON RON 4.0546 0.3962%
UAH UAH 0.7255 1.7104%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile