Logo Realitatea.md

(video) Audieri cu ușile ÎNCHISE la Parlament, organizate de comisia de anchetă „Open Dialog”

02 Noiembrie 2018, 09:53 // Actualitate

Audierile organizate astăzi, 2 noiembrie 2018, de către Comisia de anchetă pentru elucidarea circumstanţelor de fapt şi de drept ale acuzațiilor de imixtiune din partea Fundaţiei „Otwarty Dialog” (Dialog Deschis) şi fondatoarei acesteia, Ludmila Kozlowska, în treburile interne ale Republicii Moldova și a finanțării unor partide politice se desfășoară cu ușile închise. Presa a fost înlăturată din biroul în care au loc audierile pe motiv că reprezentanții instituțiilor responsabile dețin ”informații cu caracter special”.

”Organizăm audierile cu ușile închise dat fiind caracterul special al unor informații care ne-au fost furnizate și solicitările parvenite de la instituțiile vizate. Ulterior, vă vom aduce la cunoștință, vă vom informa despre rezultatele anchetei și ce urmează”, a declarat președintele Comisiei de anchetă, Igor Vremea. 

Amintim că recent, Legislativul a constituit Comisia de anchetă pentru elucidarea circumstanțelor de imixtiune a Fundației ”Dialog Deschis” și fondatoarei acesteia, Ludmila Kozlowska, în treburile interne ale Republicii Moldova și a finanțării unor partide politice. În ședința de săptămâna trecută, Parlamentul a extins cu 30 de zile termenul de prezentare a raportului Comisiei de anchetă.

Potrivit informațiilor publice, Ludmila Kozlowska a fost extrădată din Polonia și UE, fiind bănuită că ar colabora cu serviciile secrete rusești. Activista ucraineană a primit interdicție de intrare în cele 26 de țări europene din spațiul Schengen. Recent, Serviciul de Securitate din Ucraina a pornit o anchetă împotriva activistei pe motiv de violare a unității statale ucrainești și trădare de patrie. Fundația ”Open Dialog” a primit aviz negativ de la Organizația pentru securitate și Cooperare în Europa (OSCE).

VEZI ȘI:

Legislativul a numit președintele și vicepreședintele Comisiei de anchetă privind imixtiunea Fundației „Dialog Deschis” în treburile R. Moldova

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.1545 0.0194%
USD USD 17.9087 0.4318%
RUB RUB 0.2800 1.0830%
RON RON 4.2325 -0.0213%
UAH UAH 0.6671 -0.2989%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile