Logo Realitatea.md

VIDEO de la grădinița vizitată de Pavel Filip: ”Pentru a șterge, a spăla și a mătura nu trebuie să facem investiții de milioane, doamnă director”

01 Martie 2017, 18:17 // Societate

Prim-ministrul Pavel Filip, la sesizarea unui părinte, a întreprins astăzi o vizită ad-hoc la o grădiniță din Chișinău. Ceea ce a descoperit premierul nu l-a bucurat deloc. Pe lângă produsele alimentare expirate, premierul s-a revoltat și din cauza condițiilor sanitare nesatisfăcătoare.

”Eu îmi aduc aminte când învățam eu la școală. Erau familii mai sărace, mai bogate, și nu era o rușine să venim cu pantalonii mai cârpiți, dar curați. Faptul că noi nu avem încă capacitatea financiară pe care ne-o dorim nu înseamnă că trebuie să trăim în mizerie, doamnă director.Pentru a șterge, a spăla și a mătura nu trebuie să facem investiții de milioane”, i-a spus premierul. 

Embed:

Premierul a vizitat blocul alimentar și nemijlocit sălile unde copiii se află pe parcursul zilei. Astfel, au fost atestate mai multe probleme privind modul de păstrare a produselor, fiind identificate inclusiv ouă cu termenul de valabilitate expirat, iar în frigidere, lactate  păstrate împreună cu produsele din carne și resturile acumulate după ce a fost luată masa.

În debutul ședinței de astăzi a Guvernului șeful Executivului a declarat că ”ar trebui să le fie rușine”: Praf de un deget acolo pe unde merg copii în fiecare zi”.

Prim-ministrul a criticat calitatea produselor alimentare livrate instituțiilor preșcolare și școlare. ”Am intrat și la depozitul de fructe și legume. Merele sunt departe de cele pe care le vedem atunci când lansăm proiecte de investiții în livezi sau mergem la unele întreprinderi agricole. Cred că mere calitative și la preț accesibil în Republica Moldova putem găsi”, a accentuat Pavel Filip.

Premierul a cerut ca, în termen de o săptămână, Ministerul Sănătății, Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor  și Centrul Național de Sănătate Publică să vină cu propuneri de modificări legislative pentru a elimina deficiențele existente în procesul de asigurare cu alimente a copiilor.

De asemenea, Pavel Filip a solicitat să fie făcute amendamente la Codul contravențional pentru a aplica amenzi usturătoare pentru responsabilii din instituțiile de control și cele de învățământ, în cazul depistării unor nereguli.

Ulterior, urmează să fie efectuat un control în toate instituțiile  de învățământ din țară.

vezi și:

Pavel Filip, revoltat de alimentația și condițiile igienice din grădinițe, după o vizită inopinată: Am găsit praf de un deget și produse cu termen expirat (VIDEO)

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.9077 0.0000%
USD USD 16.7678 0.0000%
RUB RUB 0.2950 0.0000%
RON RON 4.4858 0.0000%
UAH UAH 0.6262 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile
05 feb, 09:27 //

SCANDALOS! Radu spune că l-a prins pe Moldovanu ospătându-se la Spitalul nr. 1: „N-am văzut așa chef în viața mea”. Reacția șefului de la Sănătate (VIDEO)

13 feb, 09:26 //

UPDATE: Șapte persoane, reținute în total, după ce CNA și procurorii anticorupție „au răscolit” probe prin Primăria Capitalei (VIDEO)

02 feb, 15:00 //

Foto simbol: Deschide.md Cum se simte fostul „avocat-vedetă” Valerian Mânzat în închisoare și cum s-a adaptat la condiţii, după un an de detenţie

09 feb, 18:01 //

Interceptările AUDIO dintre medicii și agenții de vânzări de medicamente, reținuți azi de CNA! „Și «denghi», fa, 200 de lei?”

09 feb, 13:07 //

Foto simbol UPDATE: Se înțelegeau între ei, ca să scoată bani „negri”. 20 de angajați în domeniul sănătății riscă pușcărie!

15 feb, 11:40 //

LIVE! Declarația președintelui PCRM, Vladimir Voronin de la tribuna Parlamentului

03 feb, 15:16 //

Accident grav cu implicarea unui BMW, pe traseul Chișinău-Dubăsari: Un polițist, tamponat violent (FOTO)

26 ian, 14:57 //

Foto simbol EXCLUSIV! Dezvăluiri incendiare despre ilegalitățile din Bălți: Dovezi cu implicarea lui Renato Usatîi la organizarea referendumului (VIDEO/AUDIO)

22 ian, 10:23 //

Foto: Facebook Jurnalista rusă, oprită pe Aeroportul din Chișinău, despre situația din R. Moldova: „Țara copiilor părăsiți!” (VIDEO)

29 ian, 09:18 //

Foto: crimemoldova.md O mașină a Primăriei Chișinău, zărită lângă blocul în care locuiește o șefă aflată în concediu de maternitate. Silvia Radu a investigat cazul (VIDEO)