Logo Realitatea.md

(VIDEO) Declarație halucinantă a Corinei Fusu: Corturile din PMAN au fost instalate din cauza pactului secret Ribbentrop-Molotov

28 Iunie 2016, 21:36 // Societate

Liberalii continuă să șocheze prin declarațiile halucinante pe care le fac. După primarul Dorin Chirtoacă și liberalul Ion Purice, astăzi ministra Educației, Corina Fusu, a declarat că „corturile din Piața Marii Adunări Naționale au fost instalate din cauza pactului secret Ribbentrop-Molotov, semnat acum 76 de ani.” Declarația a fost făcută în cadrul evenimentului de comemorarea a 76 de ani de la semnarea acestui pact.

„28 iunie 1940 este o zi de doliu, o zi tragică pentru Republica Moldova pentru că s-a întâmplat o nedreptate, în urma semnării pactului Ribbentrop-Molotov. Toate țările care au intrat în acest document secret deja au reușit să se reabiliteze. Republica Moldova este unica care mai rămâne sub influența acestui document secret și hidos, semnat de doi tirani”, a spus Fusu.

Ministra nu a ezitat să dea vina pe politicienii de stânga, care au instalat corturile în PMAN din cauza semnării pactului Ribbentrop-Molotov cu 76 de ani în urmă.

„Consecințele zilei de 28 iunie 1940 le resimțim și astăzi, pentru că armata rusească încă se află pe teritoriul nostru. La fel și dezbinarea și instabilitatea din Republica Moldova este cauzată de acea zi. Politicienii de stânga, în special socialiștii și comuniștii profită și fac disensiuni și agresivitate în societate, iar aceste corturi pe care le vendem instalate mai bine de un an în PMAN se datorează tot acestui lucru. Ei nu doresc să accepte și să recunoască adevărul. Atunci când trecutul nu poate fi clarificat și lumea nu se poate împăca cu acest trecut, atunci se întâmplă lucruri urâte așa cum se întâmplă astăzi la noi”, a mai spus Fusu.

Realitatea.md amintește că anterior primarul capitalei, Dorin Chirtoacă, a comentat tragicul accident care a avut loc la Cantemir, unde patru cetățeni ai României au murit după ce un elicopter SMURD s-a prăbușit. Edilul a plasat mesajul pe pagina sa de pe Facebook, iar internauții s-au arătat revolvați de reacția lui Chirtoacă, care, spun ei, ar fi încercat să ironizeze tragedia, spunând că "Ploaia a "înecat" un echipaj SMURD și că percepe moartea celor patru persoane drept o "jertfă pe altarul Unirii".

După această declarație a lui Dorin Chirtoacă, un alt liberal vede „mâna Moscovei” în prăbușirea elicopterului care a luat viața celor patru membri ai echipajului. Este vorba despre un activist liberal pe nume Ion Purice Nistor, care face legătură cu faptul că bătrâna de 85 de ani care a fost transportată din Vulcănești anterior prăbușirii, este mama unui medic de la Moscova. 

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.6502 0.4735%
USD USD 17.2491 0.1422%
RUB RUB 0.2705 1.0082%
RON RON 4.1319 0.5255%
UAH UAH 0.6338 0.0158%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile