Logo Realitatea.md

(VIDEO) Gaburici discută cu robotul umanoid Sophia la Conferința Globală a Reședinței Cetățeniei

05 Noiembrie 2018, 16:55 // Economie

În cadrul Conferinței Globale a Reședinței Cetățeniei, defășurată în Dubai, ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici a avut ocazia să discute cu primul robot umanoid Sophia, care l-a felicitat pentru lansarea programului de dobândire a cetățeniei Republicii Moldova prin investiție.

Foto: mei.gov.md

„Încântată” să se afle în Dubai la această Conferință, Sophia l-a întrebat pe Gaburici prin ce se face unic programul lansat de Republica Moldova față de alte programe de același fel.

„Programul de dobândire a cetățeniei prin investiții va stimula creșterea economică, va inspira industriile locale și va facilita dezvoltarea societății în general. Din fondurile colectate se va investi în infrastructură, educație și alte proiecte și direcții de importanță strategică pentru Republica Moldova.  Mai mult, pașaportul moldovenesc va permite cetățenilor străini să viziteze peste 20 de țări ale zonei Schengen. Moldova este o țară unică, aș spune eu, cu un potențial mare, foarte frumoasă, cu oameni drăguți și buni, iar vizitând o dată Moldova, nu vrei decât să o mai faci o dată”, i-a răspuns ministrul robotului umanoid.

Amintim că  programul „Cetățenie pentru investiții în Moldova” a fost lansat oficial la cea de-a 12-a ediție a Conferinței Globale privind Rezidența și Cetățenia, desfășurată în Dubai.

VEZI ȘI:

Programul „Cetățenie pentru investiții în Moldova”, lansat oficial în Dubai. Pașaportul moldovenesc devine tot mai solicitat de străini

Citeste tot despre: Chiril Gaburici, discuție, robot, Sophia, video
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4587 0.3150%
USD USD 17.1904 0.1462%
RUB RUB 0.2632 0.3814%
RON RON 4.0920 0.5084%
UAH UAH 0.6361 -0.5628%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile