Logo Realitatea.md

(video) Ghimpu răspunde cu critică: ”Eu să trec integritatea la Maia? Să o facă cu alții, numai nu cu mine”

01 Noiembrie 2018, 12:31 // Politica

Președintele Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, spune că nu are de gând să treacă filtrul de integritate al Maiei Sandu. În opinia acestuia, așa-zisul filtru de integritate anunțat de PAS și PPDA este o acțiune populistă: ”Eu am luptat pentru Renașterea Națională, am adus limbă, alfabet, independență! Despre ce filtru vorbim?”.

”Eu să trec integritatea la Maia? Eu care v-am adus din anii '88 alfabet, limba, studii în România, Europa, limbii române, datorită mie și muncii mele. Și nu eu l-am votat pe Candu, ea l-a votat. Pentru mine nu a vrut să voteze. Maia Sandu a fost la guvernare după alegerile din 2014 cu PD-ul, nu cu noi. Să se filtreze cu cine vrea, numai nu cu mine. Asta e rușine. Trebuie să ai mare obraz să faci asta. Ce înseamnă filtru?”, a declarat Mihai Ghimpu la tribuna Parlamentului.

”Candidații PL-ului îi decide partidul. Noi nu suntem o șaică care vrea Maia Sandu să-i treacă prin strungă. Să îi treacă ea pe ai ei. Noi suntem partid care am demonstrat că am fost tot timpul cu cetățenii. Este o joacă, o manipulare cu cetățenii. Care integritate…”, a dăugat liderul PL.

Amintim că PAS și PPDA au anunțat deja că vor candida într-un bloc la alegerile parlamentare, numit „ACUM”. Maia Sandu a reiterat că dacă PL vrea pe listele acestui bloc, va trebui să treacă prin filtrele de integritate.

După ședința Biroului Politic al PL, întrunit la data de 30 octombrie, PL a chemat PAS, PPDA și PLDM la masa de negocieri ”în vederea coordonării de a fi înaintat și susținut un singur candidat pe fiecare circumscripție uninominală, din partea acestor partide”.

VEZI ȘI:

Liberalii cheamă PAS, PPDA și PLDM la masa de negocieri

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.3137 0.0000%
USD USD 17.0729 0.0000%
RUB RUB 0.2568 0.0000%
RON RON 4.1402 0.0000%
UAH UAH 0.6145 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile